Wonen in de stad: wat zijn de voordelen?

Meer dan de helft van de wereldbevolking woont in een stad en dat aantal zal in de toekomst naar alle waarschijnlijkheid alleen maar toenemen. Ook in België is wonen in de stad nog steeds heel populair, zowel bij jongeren als bij gezinnen en ouderen. Wonen in de stad is dan ook zeer praktisch en brengt heel wat voordelen met zich mee!

Calendar icon28 juillet 2013

De stad is in de eerste plaats erg geliefd bij studenten en jonge twintigers. Met een groot aantal cafés, hogescholen en universiteiten, culturele ontspanningsmogelijkheden en leuke winkels, is de stad een fantastisch sociaal ontmoetingsplatform met oneindig veel mogelijkheden.

Daarnaast trekken steeds meer jonge gezinnen naar de stad. Zij vinden het immers belangrijk dat hun werk makkelijk en snel bereikbaar is, zodat ze meer tijd kunnen doorbrengen met hun gezin. Daarnaast bevinden er zich heel wat gezinsactiviteiten op wandelafstand of zijn ze vlot bereikbaar met de fiets, tram of bus. Zo hoeven ouders geen ellenlange files meer te trotseren en wordt de auto misschien zelfs een overbodige luxe.

Tenslotte voelen ook de ouderen zich thuis in de stad. Voor hen volstaat een klein appartementje in de stad, zodat ze hun woning makkelijk kunnen onderhouden. Daarnaast zijn er heel wat ontmoetingsplaatsen en winkels in de buurt, zodat ze niet ver hoeven stappen. 

Wonen in de stad is voordelig voor iedereen

Wonen in de stad klinkt misschien duur, maar is uiteindelijk voor iedereen zeer voordelig. Zo woon je in de stad veel compacter, waardoor je minder ruimte inneemt en dus minder zal betalen voor elektriciteit, onderhoud, kadastraal inkomen, etc. Daarnaast bevinden winkels, uitgaansmogelijkheden, hobby’s, scholen, werkgelegenheden, etc. zich in de buurt en kan je heel wat besparen op je auto.

Wonen in de stad is sociaal

In de stad wonen is een sociale aangelegenheid. Je komt er immers om de haverklap buren, voorbijgangers en kennissen tegen. In de lift, op de trap van je appartement, op het bankje in het park, op de bus op weg naar je hobby, in je stamcafé, etc.: je bent voortdurend omgeven door mensen en sociaal contact.

Wonen in de stad is super praktisch

In een stad is alles vlot bereikbaar, wat betekent dat wonen in een stad heel praktisch is. Je kan op weg van het werk naar huis bijvoorbeeld even langs de winkel passeren en boodschappen doen om daarna je kinderen van school te halen, en dat allemaal te voet! Er bevinden zich bovendien heel wat ontspanningsmogelijkheden in de buurt: zodat cultuur, sport en vrije tijd altijd in de buurt zijn. 

Contactez-nous

Contacter un collaborateur

Philip
Segers

Sales Consultant

Location icon Anvers
philip.segers@quares.be
Aperçu