Visie op nieuwbouwontwikkeling: de toekomst

Heroplevende buurten zoals het Eilandje en nieuwe wijken zoals Nieuw Zuid maken van Antwerpen een aantrekkelijke woonstad. Bewoners kijken niet alleen naar prijs en hedendaags comfort, maar houden ook rekening met het uitzicht en de omgeving.

Calendar icon23 maart 2018

"Door het groeiende aanbod aan kwalitatieve nieuwbouwappartementen staat de markt van oude appartementen onder druk," zegt Sven Potvin, directeur residentieel vastgoed bij Quares (Antwerpen). "Veel dergelijke appartementen zijn eigendom van oudere mensen, die geen zin hebben om zelf de rompslomp van een renovatie op zich te nemen."

Er is enorm veel interesse in nieuwbouw, ook van jongere generaties, maar niet om het even waar. "Ze zoeken een levendige omgeving, met wat openbaar groen in de vorm van buurtpleintjes, aansluiting op het openbaar vervoer, maar ook bars, kleine restaurants en bijvoorbeeld flexwerkplaatsen dichtbij,” aldus Potvin. “Het Eilandje is daarvan een prima voorbeeld. Dat betekent niet dat chique straten zoals de Jan Van Rijswijcklaan of de Markgravelei hebben afgedaan. Die blijven hun grandeur behouden, maar trekken wel een ander, doorgaans ouder publiek aan. De echte terugval zit buiten de stad. De villawijken in Brasschaat, Schoten en ‘s-Gravenwezel zijn nu minder gegeerd."

Lees het volledige artikel
Overzicht