De voordelen van een studentenkamer in de stad

Eindelijk een studie gekozen, is het tijd voor de volgende stap: een geschikte studentenkamer. Je hebt vast al enkele voorwaarden in je hoofd: niet te ver van je hogeschool of unief, een gezamenlijke keuken, propere douches… Twijfel je daarnaast nog tussen een studentenkamer aan de rand van de stad of in de binnenstad? We zettende voordelen van een studentenkamer in de stad voor je op een rij!

Calendar icon21 August 2013

In studentensteden zoals Brussel, Leuven, Gent, Antwerpen, Namen of Louvain-la-Neuve, liggen de hogescholen en universiteiten steeds dicht bij de binnenstad. Het voordeel om een studentenkamer in de buurt van je hogeschool of universiteit te hebben, spreekt dan ook voor zich.

Om ze toch even op te sommen:

  • Je kan gemakkelijk te voet of met de fiets naar school
  • Minder vroeg opstaan dan wanneer je naar school zou pendelen
  • Ook snel weer terug op je studentenkamer na de lessen

In een stad is steeds iets te beleven

Een groot voordeel van een studentenkamer in een stad is dat daar steeds leven is. Zowel overdag als ’s nachts bruist de studentenstad. Na school heerlijk een terrasje doen met vrienden of ’s avonds lekker uitgaan, is perfect mogelijk. Daarnaast is het ook gemakkelijk om met je klasgenoten na school, op jouw studentenkamer, verder te werken aan een groepswerk. Om, wie weet, nadien met z’n allen een stapje in de wereld te zetten.

Studentenkamer bij de deur

Bovendien is in de stad alles bij de deur. Als je kiest voor een studentenkamer in de stad ben je redelijk zeker dat je nooit ver moet gaan om iets te vinden. De supermarkt of een andere voedingswinkel ligt om de hoek, de winkelstraat een eindje verderop. Ook op stap gaan vergt geen kilometers fietsen!

Vervoer in de stad

Er zijn heel wat vervoersmogelijkheden in de stad. Te voet naar school, met de fiets op stap en eventueel met het openbaar vervoer als je een eindje verder moet reizen. Bovendien is het openbaar vervoer, zoals de bus, in een studentenstad vaak gratis voor studenten. Zo moet je je dus geen zorgen maken over parkeerplaatsen en brandstof.

Meer weten over investeren in top Belgisch studentenvastgoed? Neem eens een kijkje op de website van het Quares Student Housing Fund

Contact us

Contact staff member

Floris
Simoens

Real Estate Consultant

floris.simoens@quares.be
Overview