Groen wonen in de stad: zó doe je dat!

De bewoonbare oppervlakte wordt er in ons land niet groter op. Zeker in de stad delen we de woonruimte met almaar meer mensen. Een evolutie die zich de komende jaren onverbiddelijk zal voortzetten. Tegen 2030 wonen wereldwijd maar liefst zes op de tien mensen in een metropool. Stadswonen biedt dan ook heel wat voordelen, al is het gebrek aan groen een vaak aangestipt nadeel. Maar 2014 zou 2014 niet zijn, mochten daar geen eigentijdse oplossingen voor bestaan. Ontdek hier waarom groen wonen in de stad ook voor jou een optie is.

Calendar icon20 February 2014

Groen wonen in de stad: een collectief idee

Toegegeven, in een stad zijn de groenruimtes eerder schaars. Creatieve groenoplossingen bedenken is dan ook de boodschap. Iets waar stedelingen de jongste jaren almaar beter in geworden zijn. Vaak gaat het groen wonen in de stad gepaard met collectief wonen. De hedendaagse woonconcepten zijn namelijk een antwoord op de nood aan meer groen én meer ruimte.

Denk maar aan appartementen en woningen met een gemeenschappelijke tuin of terras. Doordat je samen investeert, heb je plots wél de middelen om in een grote groenruimte te investeren. Op die manier wordt de leefkwaliteit er alleen maar beter op. Kinderen kunnen samenspelen in een veilige omgeving, barbecueën in de stad is plots geen verre droom meer, … Wie zei er dat het aangenamer vertoeven is op het platteland?

Groen wonen in de stad: leve het stadspark

Elke stad die naam waardig beschikt over één of meer stadsparken. Wie vlak bij een stadspark gaat wonen, geniet volop mee van de voordelen. En dat allemaal zonder zelf in een stadstuin te moeten investeren. Opgelet: huizen in de nabijheid van een stadspark zijn over het algemeen een stuk duurder. Maar je investering behoudt natuurlijk haar waarde. Groen wonen is dan ook een uitstekende belegging.

Groen wonen in de stad: kies voor een groendak

Heb je liever wat meer privacy? Dan is een groendak iets voor jou. Groendaken zijn niet alleen een goede isolator, ze ogen ook prachtig. Vaak worden ze gebruikt als volwaardige tuin, mét gras, bomen, struiken en – waarom niet – een schommel voor de kinderen.

Contact us

Contact staff member

Floris
Simoens

Real Estate Consultant

floris.simoens@quares.be
Overview