In een loft wonen: dit zijn de vier onmiskenbare voordelen!

Niets zo hip en trendy als in een loft wonen. Het fenomeen ontstond eind jaren 60 in Amerika en heeft sindsdien alleen maar aan populariteit gewonnen. Terwijl deze woonvorm vroeger vooral gelinkt werd aan studenten en kunstenaars met weinig geld, zijn lofts vandaag een teken van prestige en zelfbewustzijn. Van schrijvers tot architecten en advocaten, ze zijn allemaal fan. Ontdek hier waarom in een loft wonen misschien ook wel iets voor jou is!

Calendar icon12 January 2014

1. In een loft wonen, dat is genieten van een unieke locatie

Een loft is een uitgestrekte, gerenoveerde ruimte waarin de (vaak industriële) stijl en sfeer van het oorspronkelijke gebouw behouden zijn. Wie ervoor kiest om in een loft te wonen, hecht dan ook groot belang aan de opwaardering van oude architecturale pareltjes.

Tegelijk zijn de lofts van vandaag niet meer die van twintig jaar geleden. Terwijl een loft vroeger per definitie in een oud industrieel gebouw of pakhuis lag, worden nu ook andere panden tot loft verbouwd: kerken, kloosters, kantoorgebouwen, garages, … alles is mogelijk! Op die manier blijft de culturele en maatschappelijke meerwaarde van deze gebouwen behouden en gaat de hele buurt erop vooruit.

2. Van supermarkt tot filmzaal: alles is vlakbij

De tijd dat jongeren na hun studies massaal de stad uittrokken is voorbij. Het stadsleven oefent vandaag een grote aantrekkingskracht uit op jonge gezinnen, maar ook op alleenstaanden en yuppies. Voor hen is een loft de ideale uitvalsbasis. Lofts liggen vaak centraal in de stad en genieten dus van alle stedelijke troeven. Supermarkten, filmzalen, cafés en restaurants, … ze liggen één voor één op wandelafstand. In een loft wonen is dus perfect voor wie weinig tijd heeft.

3. Naar hartenlust je interieur veranderen? Geen probleem!

De grote ruimte die eigen is aan lofts, zorgt voor een grote flexibiliteit op het vlak van inrichting. Een volledig nieuwe indeling van de leefruimte vraagt weinig tijd én het kost je amper iets. Je hoeft immers geen muren uit te breken, en het authentieke karakter van een loft zorgt ervoor dat een interieuraccessoire op meerdere plaatsen in de leefruimte tot zijn recht komt.  Hou je van kunst? Dan is een loft de ideale plek om schilderijen of beeldhouwwerken alle eer aan te doen. In een loft wonen, dat is een way of life!

4. Investeren in een loft rendeert

De uitstekende locatie van een loft gekoppeld aan het unieke interieur, oefent een bijzondere aantrekkingskracht uit op investeerders. De troeven van in een loft wonen, bieden namelijk ook perspectieven op de lange termijn. Aangezien de behoefte aan grote en hedendaagse ruimtes er alleen maar groter op wordt, is de kans groot dat een latere verkoop een flink rendement zal opleveren.

Overview