Real Estate Award "Best Mentor"

CIB Vlaanderen reikte dit weekend in het Congres- en Erfgoedcentrum Lamot in Mechelen voor de zevende keer de Real Estate Awards uit. Met deze 'vastgoedoscars' bekroont de beroepsvereniging van de vastgoedsector het werk en de inzet die worden geleverd binnen de vastgoedsector. Quares won op de Real Estate Awards de Best Mentor Award. Deze prijs gaat naar de werkgever die personen optimaal en succesvol voorbereid op een carrière in de vastgoedsector en die er alles aan doet om goede medewerkers te hebben en te houden.

Calendar icon26 May 2013

In de loop van de jaren kende Quares een sterke groei. Dit werd mede mogelijk gemaakt door een team van dynamische en veelal jonge medewerkers. De instroom van goed opgeleide en correct werkende kantoormedewerkers en makelaars is bijgevolg zeer belangrijk voor de organisatie.

Quares is zeer sterk afhankelijk van haar medewerkers. Ze waarderen hun medewerkers dan ook enorm. Daarom hebben ze geïnvesteerd in een doorgedreven opleidingsproces. Daarnaast wil Quares het maatschappelijk belang van de vastgoedsector in de kijker zetten. De job vergt veel inspanningen, die niet altijd tot het gewenste resultaat leiden. Dankzij de nominatie kan Quares niet alleen de eigen medewerkers, maar alle medewerkers in de vastgoedsector motiveren.

Inspiratiebron
Quares wil voor haar medewerkers een inspiratiebron zijn en tegelijk een interessante voedingsbodem voor kennisuitwisseling creëren. Het scheppen van een aantrekkelijk werkkader, en dan vooral het bieden van toekomstperspectieven voor de medewerkers, is hierbij van groot belang. Daarnaast is het belangrijk dat ze ook voelen dat ze deel uitmaken van een groter geheel en dat ze meebouwen aan de successen.  

Het bieden van kansen en mogelijkheden is de sterkste drijfveer voor de medewerkers. Daar heeft Quares een plan voor uitgewerkt door een vlakke structuur op te bouwen tussen de 4 afdelingen (Wonen, Beleggen, Beheren en Innoveren). Een medewerker van een afdeling heeft de mogelijkheid om door te groeien naar een andere afdeling indien zijn of haar interesse en de behoefte van het bedrijf hierin overeen komen.

Tevens is Quares ook gestart met het project Mensgericht Ondernemen gesteund door het ESF (Europees Sociaal Fonds). Dit project beoogt een verhoogde kwaliteit van de arbeid voor werkenden. Binnen dit oproepthema worden actoren gestimuleerd om te werken aan instroom, competentiemanagement, leerbeleid, feedbackbeleid, motiveringsbeleid, kennismanagement, leiderschap en structuur van de arbeidsorganisatie. Dit met als doel om wat er van externe kwaliteit gebracht wordt ook intern te onderbouwen en te verankeren.

Overview