Tijdloos wonen: drie inspirerende tips voor wie houdt van blijvers!

Als je investeert in de aankoop van een woning, doe je dat meestal met het oog op de lange termijn. En dan wil je natuurlijk niet dat je huis er over tien jaar ouderwets of gedateerd uitziet. Daarom opteer je het best voor een tijdloze woning die ook in 2030 nog hedendaags oogt. Tijdloze woningen behouden hun waarde en bieden dus niet alleen esthetische maar ook financiële voordelen. Ontdek hier enkele mogelijkheden voor tijdloos wonen!

Calendar icon24 janvier 2014

Een herenhuis: tijdloze klasse

Een herenhuis kopen vergt een behoorlijk startbudget, maar je bent er wel zo goed als zeker van dat je investering loont. In het Belgische architecturale landschap staan herenhuizen namelijk symbool voor economische welvaart en prestige. Je vindt ze vrijwel altijd terug in statige stadsbuurten waar de vastgoedprijzen stabiel blijven of in stijgende lijn gaan.

Aangezien ze deel uitmaken van ons erfgoed, zullen herenhuizen over twintig jaar evengoed ons straatbeeld sieren. Op de vastgoedmarkt zijn het dan ook absolute blijvers, wat investeerders natuurlijk als muziek in de oren klinkt. Tijdloos wonen in een herenhuis is daarom altijd een veilige keuze, zowel qua wooncomfort als qua investeringspotentieel.

Tijdloos wonen in een design woning

Een design woning staat per definitie voor tijdloze elegantie. Esthetiek en comfort gaan er hand in hand en zowel het ontwerp als de binnenafwerking spreken tot de verbeelding.  Typisch voor design woningen zijn de strakke lijnen, de genereuze lichtinval en de maximale benutting van de ruimtes. En laat dat nu net architecturale eigenschappen zijn die we over de jaren heen altijd gewaardeerd hebben en zullen blijven waarderen. Een design woning uit de jaren 80 is vandaag nog altijd erg gegeerd, een tendens die er de komende jaren niet minder op zal worden.

Modern appartement in historisch gebouw

Hoe unieker de locatie, hoe tijdlozer je woont. Historische pakhuizen, oude fabriekspanden, … ze maken integraal deel uit van de identiteit van een stad. Deze (vaak beschermde) monumenten hebben sowieso een tijdloos karakter en herbergen vaak prachtige, eigentijdse appartementen en lofts. Het is er prachtig en comfortabel wonen, en alle voordelen van de stad liggen binnen handbereik. Unieke troeven, die alle generaties aanspreken!

Aperçu