Blog

Wij informeren u graag over nieuwe vastgoedfeiten, interessante weetjes of nuttige tips & advies. 

Sloop- en heropbouwpremie

Calendar icon07 janvier 2019

Wie een woning afbreekt en heropbouwt krijgt in dertien Vlaamse steden een verlaagd btw-tarief van 6 procent in plaats van het gewone tarief van 21 procent. Wie niet in een van de dertien Vlaamse steden woont waar een verlaagd btw-tarief van 6 procent geldt voor het afbreken en heropbouwen van een woning, kan in 2019 een Vlaamse sloop- en heropbouwpremie aanvragen.

Het nieuwe EPC

Calendar icon02 janvier 2019

Vanaf januari 2019 krijgt het EPC een nieuw jasje. Het EPC blijft verplicht bij het te koop en te huur stellen van woningen, appartementen, ...  Wel ziet het EPC er helemaal anders uit en bevat het nieuwe informatie. Het EPC is een stuk visueler, de woning krijgt een label en de aanbevelingen zijn een pak concreter.

Woninghuurdecreet 2019

Calendar icon20 décembre 2018

Vlaams Woninghuurdecreet in werking vanaf 1 januari: wat verandert er precies?

Aktes via MyMinfin

Calendar icon12 décembre 2018

Voortaan kan elke burger alle aktes waarin hij betrokken partij is en die opgenomen zijn in de hypotheekregisters via het portaal ‘MyMinfin’ raadplegen en downloaden. Zo is het mogelijk om via deze weg je aankoopakte(s) te consulteren, schenkingsaktes van onroerend goed, leningsaktes etc.

Het grootste vastgoedaanbod in het Waasland voortaan onder één dak!

Calendar icon01 décembre 2018

Alle panden in het Waasland zijn verdwenen… en vind je voortaan terug op één overzichtelijke en gebruiksvriendelijke immosite! Heb jij een leuk huis of appartement gezien, maar kan je het plots niet meer vinden op de gekende vastgoedsites? Dat zou best kunnen, want samen met andere Waaslandse makelaars hebben we de krachten gebundeld en staan we vanaf 1 december 2018 exclusief op IMMOSCOOP. Hier vind je dan ook het meest volledige en nieuwste aanbod van panden in jouw regio.

DÉVELOPPEMENTS NEUFS : UNE VISION D'AVENIR

Calendar icon23 mars 2018

Des quartiers qui revivent comme l'Eilandje et les nouveaux voisinages tels que le Nieuw Zuid font d'Anvers une ville où il fait bon habiter. Les résidents ne se soucient pas seulement du prix et d'un confort moderne : ils veulent aussi une belle vue et un environnement agréable.

Wat iedere verhuurder moet weten over (nieuwe) energieregels

Calendar icon27 octobre 2016

Tien jaar na de invoering van de EPB-wetgeving is de energieprestatie van een woning behoorlijk gaan wegen op zowel verkoop als verhuur. Een pak regels heeft een impact op het rendement. Uitkijken is het vooral naar de combinatie van de nieuwe totaalrenovatiebonus (vanaf 2017) met de zopas ingevoerde vermindering van de onroerende voorheffing voor energiezuinige renovaties.

Vous ne payez pas votre loyer : que se passe-t-il ?

Calendar icon25 août 2016

Les propriétaires sont souvent confrontés à un locataire qui ne paie pas ou pas régulièrement. C'est très ennuyeux, surtout si vous comptez sur vos revenus locatifs pour payer vos autres factures. Quels sont les recours du propriétaire en présence d'un mauvais payeur ?

POP-UP STORES : UN RÉGIME LOCATIF SPÉCIAL

Calendar icon13 juin 2016

Le Parlement flamand a adopté un nouveau décret sur les magasins éphémères ou « pop-up stores ». Le texte instaure un régime particulier pour les locations commerciales d'une durée d'un an au maximum. Le but est de mettre en place un cadre juridique garantissant au propriétaire que le contrat ne sera pas requalifié en bail commercial. Le décret doit à présent être entériné par le gouvernement flamand avant sa publication au Moniteur belge. Le dispositif entrera en vigueur le premier jour du deuxième mois suivant la publication.

Groen wonen in de stad: zó doe je dat!

Calendar icon20 février 2014

De bewoonbare oppervlakte wordt er in ons land niet groter op. Zeker in de stad delen we de woonruimte met almaar meer mensen. Een evolutie die zich de komende jaren onverbiddelijk zal voortzetten. Tegen 2030 wonen wereldwijd maar liefst zes op de tien mensen in een metropool. Stadswonen biedt dan ook heel wat voordelen, al is het gebrek aan groen een vaak aangestipt nadeel. Maar 2014 zou 2014 niet zijn, mochten daar geen eigentijdse oplossingen voor bestaan. Ontdek hier waarom groen wonen in de stad ook voor jou een optie is.

Cohousing: waarom woonruimte delen aan populariteit wint

Calendar icon11 février 2014

Cohousing is in ons land aan een steile opmars bezig. Een logisch gevolg van de almaar schaarser wordende woonruimte en de stijgende behoefte aan sociaal contact buiten de gezinscocon. Bij cohousing staat het gemeenschapsdenken centraal, zonder de nood aan individueel wooncomfort uit het oog te verliezen. Ontdek hier alle voordelen van dit eigentijdse woonconcept!

Tijdloos wonen: drie inspirerende tips voor wie houdt van blijvers!

Calendar icon24 janvier 2014

Als je investeert in de aankoop van een woning, doe je dat meestal met het oog op de lange termijn. En dan wil je natuurlijk niet dat je huis er over tien jaar ouderwets of gedateerd uitziet. Daarom opteer je het best voor een tijdloze woning die ook in 2030 nog hedendaags oogt. Tijdloze woningen behouden hun waarde en bieden dus niet alleen esthetische maar ook financiële voordelen. Ontdek hier enkele mogelijkheden voor tijdloos wonen!

In een loft wonen: dit zijn de vier onmiskenbare voordelen!

Calendar icon12 janvier 2014

Niets zo hip en trendy als in een loft wonen. Het fenomeen ontstond eind jaren 60 in Amerika en heeft sindsdien alleen maar aan populariteit gewonnen. Terwijl deze woonvorm vroeger vooral gelinkt werd aan studenten en kunstenaars met weinig geld, zijn lofts vandaag een teken van prestige en zelfbewustzijn. Van schrijvers tot architecten en advocaten, ze zijn allemaal fan. Ontdek hier waarom in een loft wonen misschien ook wel iets voor jou is!

Vastgoed verhuren: welke informatie mag je vragen aan een kandidaat-huurder?

Calendar icon13 décembre 2013

Bij het verhuren van een woning, appartement of ander vastgoed wilt u natuurlijk zoveel mogelijk informatie over de kandidaat-huurder(s) inwinnen. Tegelijk is het belangrijk dat de privacywetgeving gerespecteerd wordt. U hebt als verhuurder heel wat gegevens nodig, maar niet alle persoonsinformatie is relevant voor het huurcontract. Hierbij een overzicht van de gegevens en documenten die u wel en niet mag opvragen bij het verhuren van vastgoed.

Een tweede woning kopen: dit zijn de voor- en nadelen

Calendar icon13 décembre 2013

Een tweede woning kopen is een droom die velen koesteren. Het is een slimme investering, die een hele waaier aan voordelen biedt. Zeg nu zelf: een eigen stekje in de volle natuur of aan de kust, wie kan daar nee tegen zeggen? Naast de vele voordelen zijn er echter ook enkele nadelen verbonden aan de aankoop van een tweede woning. Hier alvast een handig overzicht.

Comment reconnaître un agent immobilier professionnel ?

Calendar icon21 novembre 2013

Acheter une maison n'est pas un acte anodin. Ce n'est pas seulement un investissement majeur : il faut aussi éviter les surprises désagréables. Pour ne rien laisser au hasard, vous avez tout intérêt à faire appel à un agent immobilier professionnel. Il vous conseillera, vous guidera dans les méandres d'une législation complexe, et vous aidera à trouver la maison de vos rêves. Mais attention, on rencontre aussi des agents immobiliers aux intentions douteuses. À quoi reconnaît-on un agent immobilier professionnel ?

Uw betrouwbare partner op de Antwerpse vastgoedmarkt

Calendar icon17 octobre 2013

Het is tegenwoordig niet altijd gemakkelijk een lijn in de vastgoedprijzen te zien. Zo ook in Antwerpen. Volgens sommige zal de Antwerpse vastgoed dalen, terwijl anderen spreken over een stijging. Maar 1 ding is zeker, Antwerpen is een stad die leeft en waar graag geleefd wordt.

Alleen gaan wonen: enkele tips

Calendar icon09 octobre 2013

Afgestudeerd, een job en nu nog een eigen stekje. Je wil binnenkort alleen gaan wonen, maar weet niet goed hoe je het moet aanpakken? Om zonder zorgen te verhuizen moet je je toch een beetje voorbereiden. Bij alleen wonen komt namelijk heel wat kijken! In dit artikel zetten we de voornaamste zaken even op een rij.

De woningconcentratie of woningdichtheid

Calendar icon19 septembre 2013

Het is algemeen geweten dat grote steden een hoge bevolkingsdichtheid kennen en dat de woningconcentratie of woningdichtheid er hoog is. Maar wat is de woningdichtheid nu eigenlijk en staat een hoge woningdichtheid in se gelijk aan een slechte woonkwaliteit?

Woningbehoefte: wonen in de toekomst

Calendar icon09 septembre 2013

Dat de woningmarkt, de woonbehoefte en het woonbeleid in de toekomst zullen veranderen, is geen geheim. Tegen 2050 zullen we met minstens 7 miljoen mensen zijn in Vlaanderen, dat zijn er 1 miljoen meer dan nu. Deze mensen willen, net als jij en ik, aangenaam, ruim en comfortabel wonen. Het is dus noodzakelijk om in de toekomst zuiniger, kleiner en bewuster te leven. De twee vragen die we ons hierbij stellen zijn: hoe en waar gaan we wonen in de toekomst?

Quares als matchmaker tussen verhuurder en school

Calendar icon06 septembre 2013

Quares vond de ideale huurder voor een pand in de  Klamperstraat te Antwerpen; een kleuter- en lagere school (Natan) voor kinderen met ondernemingszin. De school heeft deze maandag (2 september) haar deuren geopend voor het grote publiek.

De voordelen van een studentenkamer in de stad

Calendar icon21 août 2013

Eindelijk een studie gekozen, is het tijd voor de volgende stap: een geschikte studentenkamer. Je hebt vast al enkele voorwaarden in je hoofd: niet te ver van je hogeschool of unief, een gezamenlijke keuken, propere douches… Twijfel je daarnaast nog tussen een studentenkamer aan de rand van de stad of in de binnenstad? We zettende voordelen van een studentenkamer in de stad voor je op een rij!

Wonen in de stad van de toekomst

Calendar icon21 août 2013

Sinds 2008 wonen er wereldwijd meer mensen in de stad dan er buiten. Dat maakt de stad een dynamische plek bij uitstek. Dynamisch vanwege de concentratie van mensen die als bewoner, werknemer, toerist of recreant in de stad verblijven en zich verplaatsen, maar ook dynamisch omdat de stad zichzelf blijft heruitvinden. Hierin spelen de nieuwe media en nieuwe technologieën een grote rol…

Wonen in de stad: wat zijn de voordelen?

Calendar icon28 juillet 2013

Meer dan de helft van de wereldbevolking woont in een stad en dat aantal zal in de toekomst naar alle waarschijnlijkheid alleen maar toenemen. Ook in België is wonen in de stad nog steeds heel populair, zowel bij jongeren als bij gezinnen en ouderen. Wonen in de stad is dan ook zeer praktisch en brengt heel wat voordelen met zich mee!

Quares verkoopt om de twee dagen een studentenkot

Calendar icon10 juillet 2013

Sinds midden april is Quares er in geslaagd om minstens om de twee dagen één unit van het studentenhuisvestingsproject “StuCity” te verkopen. Intussen is ongeveer 80% van alle units verkocht. Hiermee verkoopt Quares dubbel zo snel dan de vooropgestelde doelstelling van de ontwikkelaar.

De voordelen van een huurkoop woning

Calendar icon20 juin 2013

Banken worden steeds strenger in het uitkeren van een lening, zeker als het gaat om een hypothecaire lening. De kans bestaat er dus dat je met je huidig inkomen niet in aanmerking komt voor een lening. Zonder lening wordt het natuurlijk moeilijk om een woning te kopen, maar toch wil je graag je eigen huis… . Met de kredietvorm “huurkoop” ruim je het probleem van de baan. Een huurkoop woning biedt namelijk het beste van twee werelden: huren en kopen.

De meegroeiwoning: vooruitziend bouwen

Calendar icon20 juin 2013

Meegroeiwoningen gaan uit van het idee dat een woning voor iedereen haalbaar en betaalbaar moet zijn. Het opzet is om klein te beginnen en groot te eindigen door middel van aanbouw en uitbreiding. De meegroeiwoning groeit met andere woorden mee met de financiële situatie, de gezinssamenstelling en de persoonlijke of professionele noden van de eigenaar. Door de flexibiliteit van de meegroeiwoning is deze geschikt voor jonge huizenzoekers, kleine gezinnen en zelfs senioren.

Real Estate Award "Best Mentor"

Calendar icon26 mai 2013

CIB Vlaanderen reikte dit weekend in het Congres- en Erfgoedcentrum Lamot in Mechelen voor de zevende keer de Real Estate Awards uit. Met deze 'vastgoedoscars' bekroont de beroepsvereniging van de vastgoedsector het werk en de inzet die worden geleverd binnen de vastgoedsector. Quares won op de Real Estate Awards de Best Mentor Award. Deze prijs gaat naar de werkgever die personen optimaal en succesvol voorbereid op een carrière in de vastgoedsector en die er alles aan doet om goede medewerkers te hebben en te houden.

Je woning tijdelijk verhuren: wat zijn de voordelen?

Calendar icon16 mai 2013

Vous allez voyager pendant quelques mois ou devez vous rendre à l'étranger pendant quelques mois pour travailler. C'est bien, mais que faites-vous de votre maison à vendre ? Pouvez-vous louer temporairement votre maison ? Et quelles sont les exigences légales ? Un aperçu...

Combien vaut votre maison ? Calculez vous-même la valeur de votre maison.

Calendar icon15 mai 2013

Il existe plusieurs façons de calculer la valeur de votre propriété. Par exemple, vous pouvez faire évaluer votre maison par un expert assermenté, mais bien sûr, cela implique aussi des frais. Chez Quares, en revanche, nos experts immobiliers peuvent procéder à une évaluation de votre logement de manière totalement gratuite et sans engagement. Vous préférez d'abord l'essayer vous-même ? Il faut ensuite tenir compte, entre autres, du type de terrain, de son emplacement et de l'état du bâtiment.

Charmante houten woningen, de toekomst van energiezuinig bouwen?

Calendar icon22 avril 2013

Construction durable, performance énergétique, maisons à faible consommation d'énergie : nous ne pouvons plus l'ignorer. Le bois est un matériau extraordinaire. Il est beau, a une apparence chaleureuse et confortable et est léger et solide pour les applications de construction. De plus, le bois est un matériau renouvelable et économe en énergie.