Hoe herken je een professionele vastgoedmakelaar?

Je eigen huis kopen is een grote stap. Het is niet alleen een serieuze investering, als het op je toekomstige thuis aankomt, kunnen er ook maar beter geen addertjes onder het gras zitten. Om niets aan het toeval over te laten, neem je daarom het best een professionele vastgoedmakelaar in de arm. Hij geeft advies, gidst je door de complexe wetgeving en helpt je bij het vinden van je perfecte droomhuis. Er zijn echter ook vastgoedmakelaars die niet het beste met je voorhebben. Maar waaraan herken je nu een professionele vastgoedmakelaar?

Calendar icon21 november 2013

Een professionele vastgoedmakelaar is in de eerste plaats erkend door het B.I.V. – het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars. Alleen vastgoedmakelaars die voldoen aan de voorschriften van het B.I.V, mogen officieel het beroep van vastgoedmakelaar uitoefenen. Op de website van het B.I.V. kan je makkelijk controleren of een vastgoedmakelaar erkend en dus voldoende geschoold is. Zo weet je zeker dat je niet in zee gaat met een nepmakelaar.

Andere factoren die je best indachtig houdt bij je zoektocht naar een professionele vastgoedmakelaar, zijn de grootte van zijn klantenbestand en hoe up-to-date zijn website is. Een professionele vastgoedmakelaar toont met de combinatie van beide dat hij zijn functie meer dan naar behoren uitvoert. Hij zal vaak ook aansturen op een persoonlijke kennismaking om je wensen en voorkeuren te leren kennen. Een nepmakelaar zal niet de tijd nemen om dit te doen.

Ten slotte heeft een professionele vastgoedmakelaar een reputatie te verdedigen en streeft hij altijd naar tevreden klanten. Klantengetuigenissen worden vaak gebundeld op de website, zodat ook nieuwe klanten perfect weten waar ze aan toe zijn.

Voorkomen is beter dan genezen

Een vastgoedmakelaar brengt de juiste koper en de juiste verkoper bij elkaar. Hij geeft advies, behartigt je belangen en loodst je door het ingewikkelde vastgoedproces. Of dat zou toch moeten. Er zijn jammer genoeg heel wat nepmakelaars die vooral aan hun eigen belangen denken. Dit kan je beter voorkomen door in zee te gaan met een professionele vastgoedmakelaar. Je verdient immers je droomhuis.

Helemaal overtuigd van de voordelen die een professionele makelaar te bieden heeft? Ontdek onze ruime vastgoedportefeuille!

Overzicht