Laat je woning gratis schatten

Onze makelaars berekenen vrijblijvend de waarde van jouw woning

De waarde van een woning goed inschatten is een eerste belangrijke stap in het verkoop- of verhuurproces van je huis of appartement. Vraag daarom een gratis schatting aan bij een van onze makelaars van Quares via onderstaand formulier. Voor deze waardebepaling komt een van onze experts bij jou langs om de woning te inspecteren. Op basis van onze expertise, onze lokale kennis en een analyse van de huidige marktsituatie krijg je een betrouwbaar beeld van de waarde van jouw woning.

Ik wens een vrijblijvende schatting van onderstaande woningWaarom je woning laten schatten door Quares?

Binnen 24u heb je een afspraak na het invullen van het contactformulier

Wij komen op locatie voor een correcte schatting van je woning

Je ontvangt binnen 2 dagen na de schatting een gedetailleerd schattingsverslag

Tevreden klanten

Ons moet je niet geloven, maar onze klanten wel. Afgelopen jaar maakten we meer dan 500 verkopers en verhuurders gelukkig met onze persoonlijke en professionele aanpak. We laten ze graag even zelf aan het woord:

Nog vragen?

Nog vragen?

Het voornaamste doel van een verkoper is zijn product zo snel mogelijk te verkopen aan de best mogelijke prijs. Dit is in vastgoed niet anders. Daarbij is de vraagprijs van cruciaal belang, aangevuld met een aantrekkelijke advertentie. Als verkoper komt het erop neer de vraagprijs te bepalen waarmee je snel een koper kan vinden, zonder de waarde van je pand te laag in te schatten. Verkopers die zelf de waarde van hun woning proberen te schatten overschatten meestal de waarde van hun woning. Nochtans is een correcte vraagprijs van essentieel belang voor een vlotte verkoop: je wilt je huis niet overschatten, maar ook zeker niet onderschatten. Als je een huis overschat, dan zal je maar weinig potentieel geïnteresseerde kopers over de vloer krijgen. Kopers zijn beter geïnformeerd dan ooit door vergelijkingstools en informatie op het internet. Je hebt er dus alle belang bij om een correcte schatting aan te vragen van je woning zodat alle factoren in kaart worden gebracht en je niet voor verrassingen komt te staan. Dankzij een professionele waardebepaling van Quares ben je zeker dat je de ideale vraagprijs te weten komt.
Er zijn veel factoren die de waarde van de woning bepalen. Het mag ondertussen een cliché zijn, maar de belangrijkste invloed op de waarde van een woning is de locatie. Daarnaast speelt de oppervlakte van de onwing en buitenruimte uiteraard ook een grote rol. Verder houden we rekening met het type bebouwing, de graad van afwerking, de uitstraling, de staat en ouderdom van de woning, de indeling, … Wil je weten hoe de Quares-makelaar de waarde van een woning bepaald, dan kan je meer lezen op onze blog.
Een online gratis tool lijkt misschien aantrekkelijk omdat je binnen de twee minuten een schatting verkrijgt van je woning. Het probleem bij dergelijke tools is dat de schatting zeer ruw zal zijn. De graad van afwerking, de uitstraling, recente renovaties en andere belangrijke factoren worden niet meegerekend. Een online schatting moet je met andere woorden altijd laten verfijnen door een echte makelaar. Sla de stap van een online berekeningstool direct over en laat je begeleiden door een expert van Quares. Onze ervaren makelaars zullen je een uitgebreid en betrouwbaar rapport bezorgen dat jou helpt om de ideale vraagprijs te bepalen voor jouw woning. Daarnaast kan je rekenen op onze expertise om advies en tips in te winnen voor de verkoop van je appartement of huis.
Voor de verkoop van je woning moet je zeker niet je hele woning renoveren. Wel kan een lik verf vaak het verschil maken. Aangename geuren maken jouw pand nog gezelliger. Daarnaast zijn orde en netheid cruciaal bij een bezoek. Spullen die je na jouw verhuis niet meer nodig hebt, kan je beter nu al verwijderen. Less is more! Quares kan jou hierin praktisch begeleiden met een aantal tips. Meer tips kan je vinden op onze blog.
Alvorens je je huis verkoopt en een advertentie online plaatst, heb je een aantal documenten nodig om je informatieplicht ten aanzien van de koper na te gaan. De zaken die op deze documenten staan, zal je in je verkoopadvertentie moeten vermelden. Deze informatie geeft potentiële kopers namelijk meer zekerheid over de staat van je woning. Wanneer je alle gegevens voorhanden hebt, zal dit de uiteindelijke verkoop bovendien sneller laten verlopen. Welke documenten heb je nu precies nodig bij de verkoop van je huis? Hieronder alvast een opsomming, • Eigendomstitel • Keuringsattest elektriciteit • Energieprestatiecertificaat • Bodemattest • Postinterventiedossier • Overstromingsgevoeligheid • Stedenbouwkundig uittreksel • Keuringscertificaat stookolietank • Documenten van de mede-eigendom

Nog vragen?

Onze experts staan klaar om jouw vragen te beantwoorden en je te informeren.