Woning verkopen met Quares

Woning verkopen: waarom Quares?

Een woning verkopen kan veel kopzorgen met zich meebrengen. Bij Quares ontzorgen wij jou van A tot Z. Onze makelaars zetten hun ervaring, hun uitgebreid netwerk en hun deskundigheid en kennis van de markt graag actief in om jouw huis of appartement te verkopen met succes en tegen de beste marktprijs.

  • één makelaar die heel de verkoop opvolgt
  • stressvrije verkoop
  • lokale makelaars met jaren ervaring

 

Hoeveel is uw woning waard? Vraag uw gratis schatting aan

  • een uitgebreid schattingsverslag
  • correcte schatting zonder verplichting
  • verhoog zo de waarde van uw woning 
Gratis schatting Meer over Quares

Cijfers die niet liegen

van de woningen zijn verkocht binnen de 3 maanden.

tevreden klanten

woningen te koop

jaren ervaringen

Hoe pakken wij de verkoop van uw woning aan?

1 - Waardebepaling woning

Bij Quares verbinden we ons er toe steeds een correcte en realistische waardebepaling te leveren. Een overwaardering kan immers leiden tot een verkoop aan een lagere dan de werkelijke waarde. Twijfel je over de waarde van uw eigendom? Vraag dan een gratis schatting aan.
Gratis schatting aanvragen

2 - Professionele fotografie

Een eerste indruk die kan tellen, daar zorgt onze huisfotograaf voor. Wij zorgen voor een professionele fotoshoot en presenteren jouw huis of appartement op de best mogelijk manier voor de verkoop. Daarbij maken we gebruik van drones, video’s, virtuele rondleidingen, hologrammen en andere innovatieve technieken. Wil je al even kennismaken met de stijl van onze fotograaf? Neem dan een kijkje naar onze panden.
Panden bekijken

3 - Volledige ontzorging

Bij Quares ontzorgen we jou van A tot Z. Wij vinden het belangrijk dat je als eigenaar precies weet waaraan je je mag verwachten wanneer je de stap zet tot verkoop van je woning. Bij aanvang wordt het verkoopdossier opgemaakt in samenspraak met de notaris. We vragen de nodige attesten aan, winnen kadastrale inlichtingen in, helpen met de nodige energiecertificaten enz. Nog vragen? Dan kan je steeds terecht bij jouw persoonlijke makelaar of aarzel niet om ons een bericht te sturen.
Contacteer ons

4 - Marketing

Quares gaat nog een pak verder! Elke woning krijgt een doelgerichte en op maat gemaakte marketingplan om de verkoop van je huis of appartement te bespoedigen. Van offline tot online communicatie, wij zijn overal aanwezig om je eigendom te promoten. Ontdek er alles over in ons stappenplan.
Ons marketingplan

5 - Bezichtigingen

Alle bezichtigingen worden begeleid door een Quares vastgoedmakelaar. Wanneer we beschikken over de sleutel van de eigendom, dan is jouw aanwezigheid niet vereist. Jouw makelaar brengt je steeds op de hoogte en volgt geïnteresseerde kopers persoonlijk op. Daarnaast kan je het verkoopsproces van jouw woning ook online volgen dankzij het MyQuares account!
My Quares account

6 - Compromis & akte

Wanneer er een akkoord ontstaat over de geboden prijs tussen de koper en de verkoper, dan zorgen de experts voor de opmaak van een juridisch correcte verkoopovereenkomst. Daarna zorgt jouw persoonlijke makelaar voor een volledige dossieroverdracht naar de notaris waar de verkoop van jouw woning zich zal voltrekken
Kantoor in de buurt
Quote icon

Onze klanten eisen dat we verder kijken dan de stenen zelf bij het verkopen van hun woning

Siham Rahmuni - CEO Quares Group

Tevreden klanten

Ons moet je niet geloven, maar onze klanten wel! Afgelopen jaar maakten we meer dan 500 verkopers en verhuurders gelukkig met onze persoonlijke en professionele aanpak. We laten ze graag even zelf aan het woord:

Nog vragen?

Nog vragen?

Een woning verkopen zonder makelaar, waarom niet? Vooral met alle mogelijkheden die het internet biedt, lijkt het een aantrekkelijke optie. Je zou bovendien de beperkte kost van de makelaar besparen. Maar denk eraan dat je als verkoper verplicht bent te voldoen aan heel wat wettelijke en administratieve verplichtingen. Wij zijn hier als experten mee vertrouwd en ontzorgen jou graag in dit proces. Bovendien zijn potentiële kopers meer ontspannen wanneer de eigenaar niet aanwezig is bij een eerste bezoek en kunnen onze makelaars dankzij hun onderhandelingstechnieken jouw verkoop maximaliseren. Daarenboven ben je pas het makelaarsloon verschuldigd zodra de transactie succesvol werd afgerond. Wij garanderen jou een snelle verkoop tegen de beste prijs voor jouw pand.
Het makelaarsloon wordt pas betaalbaar nadat we een koper vinden voor jouw woning en een bindende verkoopovereenkomst werd getekend. Het makelaarsloon is een percentage op de effectieve verkoopprijs. Het ereloon voor deze bemiddeling bij verkoop bedraagt 3% (excl. BTW) op de verkoopprijs. Wanneer je een eigendom verkoopt, bent je verplicht verschillende attesten voor te leggen aan de kandidaat-koper. Zo is er het energieprestatiecertificaat of het EPC, een keuringsattest van de elektrische installatie, attesten van de syndicus voor appartementen in mede-eigendom,... Quares kan de aanlevering van deze attesten voor jou verzorgen.
Bij de verkoop van je woning moet je zeker niet alle ruimten herinrichten. Wel kan een lik verf vaak het verschil maken. Aangename geuren maken jouw pand nog gezelliger. Daarnaast zijn orde en netheid cruciaal bij een bezoek. Spullen die je na jouw verhuis niet meer nodig hebt, kan je beter nu al verwijderen. Less is more! Quares kan jou hierin praktisch begeleiden met een aantal tips.
Alle bezoeken worden begeleid door een Quares vastgoedmakelaar. Wanneer wij beschikken over de sleutel en/of de code van het eigendom, is jouw aanwezigheid niet vereist. Een koper zal bovendien meer ontspannen zijn wanneer de verkoper niet aanwezig is. Onze makelaar kan dan met de kandidaat-koper een open gesprek voeren, wat de verkoop alleen maar kan bevorderen.
Alvorens je je huis verkoopt en een advertentie online plaatst, heb je een aantal documenten nodig om je informatieplicht ten aanzien van de koper na te gaan. De zaken die op deze documenten staan, zal je in je verkoopadvertentie moeten vermelden. Deze informatie geeft potentiële kopers namelijk meer zekerheid over de staat van je woning. Wanneer je alle gegevens voorhanden hebt, zal dit de uiteindelijke verkoop bovendien sneller laten verlopen. Welke documenten heb je nu precies nodig bij de verkoop van je huis? Hieronder alvast een opsomming, • Eigendomstitel • Keuringsattest elektriciteit • Energieprestatiecertificaat • Bodemattest • Postinterventiedossier • Overstromingsgevoeligheid • Stedenbouwkundig uittreksel • Keuringscertificaat stookolietank • Documenten van de mede-eigendom

Maak kennis met onze makelaars in Antwerpen, Sint Niklaas en Mechelen

Met een team van 22 enthousiastelingen op drie verschillende locaties te Antwerpen, Sint Niklaas en Mechelen staan we klaar om jou te helpen bij de verkoop van jouw woning. 

Quares Immokantoor in Antwerpen

Wil je je woning verkopen in Antwerpen en omstreken? Dan nodigen we je graag uit in ons immokantoor aan de Museumstraat 50 te Antwerpen voor een gesprek met één van onze 13 makelaars. Onze experts verwelkomen je er elke weekdag met een glimlach voor advies en informatie. 

Bekijk immokantoor Antwerpen

Quares Immokantoor in Mechelen

Ben je op zoek naar een betrouwbare makelaar of immokantoor in Mechelen en omstreken om je woning te verkopen? Dit 5-koppig team ontzorgt jou van A tot Z elke weekdag. Bovendien is dit immokantoor centraal gelegen te Mechelen op de Korenmarkt. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek met één van onze makelaars!

Bekijk immokantoor Mechelen

Quares Immokantoor in Sint-Niklaas

Wil je graag een appartement of huis in Sint-Niklaas of omstreken verkopen? Het team aan de Grote Markt in Sint-Niklaas staat paraat om je met raad en daad bij te staan. Dankzij de expertise van deze 6 makelaars kan je met een gerust hart al je kopzorgen vergeten. Wil je graag een afspraak? Het immokantoor te Sint-Niklaas is open van maandag t.e.m. vrijdag 

Bekijk immokantoor Sint-Niklaas

Overtuigd?

Vraag dan snel hieronder een vrijblijvende waardebepaling op en wij zorgen voor de rest!