Waarom verkopen met Quares?

Wat kan Quares u bieden?

Quares staat garant voor een gepersonaliseerde, exclusieve en stressvrije service bij de verkoop of verhuur van kwaliteitsvol vastgoed

Van onze begeleiding en service mag u veel verwachten. We zetten onze ervaring, ons uitgebreid netwerk, onze deskundigheid en kennis van de markt graag actief in om uw pand met succes en tegen de beste marktprijs te verkopen of verhuren.

Gratis schatting

Waarom verkopen met Quares?

Uw persoonlijke makelaar

U krijgt één aanspreekpunt die u altijd op de hoogte houdt en bij wie u terecht kan met al uw vragen. Alle Quares-medewerkers zijn specifiek geselecteerd omwille van hun kwaliteiten. Ze hebben een doorgedreven marktkennis, een hogere opleiding (lic. rechten, TEW of een specialisatie in vastgoed) en de kwaliteiten om uw pand optimaal te positioneren.

Een uitgebreide database van contacten

Quares is de matchmaker tussen mensen die hun woning verkopen en mensen die op zoek zijn naar een nieuwe thuis. Onze makelaars en onze database met contacten zorgen er voor dat dit proces op wieltjes verloopt. Ook bezorgen we alle geïnteresseerde kandidaten uit onze uitgebreide database een vooraankondiging. Dit is een bijkomende efficiënte wijze om een geschikte koper of huurder te vinden voor uw eigendom. De ervaring leert ons dat een groot deel van de kopers uit onze eigen database komt.

Een eigenaarslogin

Als vastgoedexpert weten we heel goed dat u op elk moment de stand van zaken in uw dossier wil kunnen raadplegen. En dat kan met de eigenaarslogin waarmee u toegang krijgt tot uw persoonlijk dossier, en dat 24/7. In één oogopslag ziet u o.a. een overzicht van de acties voor uw vastgoed, de agenda met bezoeken en de feedback die uw persoonlijke makelaar kreeg van de kandidaat-kopers.

Een onderscheidende marketing van uw pand

Quares beschikt over krachtige marketinginstrumenten met bewezen resultaten. Van een professionele fotograaf, brochures en advertenties over presentaties van de best bezochte huizenwebsites tot onze eigen website (die tot 1.000 bezoekers per dag krijgt) met 3D visualisaties, Matterport en drone beelden. Uw pand zal ongetwijfeld in het oog springen.

Een marktconforme prijsbepaling

Onze vastgoedmakelaars kennen de markt door en door. Hun kennis en ervaring vormen de belangrijkste ingrediënten om de beste marktprijs voor uw eigendom te bepalen.

Een volledig dossier

Wij starten onmiddellijk met de opmaak van uw dossier, in samenspraak met uw notaris. We vragen de nodige attesten aan, winnen kadastrale inlichtingen in, enz.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Een woning verkopen zonder makelaar, waarom niet? Vooral met alle mogelijkheden die het internet biedt, lijkt het een aantrekkelijke optie. U zou bovendien de beperkte kost van de makelaar besparen. Maar denk eraan dat u als verkoper verplicht bent te voldoen aan heel wat wettelijke en administratieve verplichtingen. Wij zijn hier als experten mee vertrouwd en ontzorgen u graag in dit proces. Bovendien zijn potentiële kopers meer ontspannen wanneer de eigenaar niet aanwezig is bij een eerste bezoek en kunnen onze makelaars dankzij hun onderhandelingstechnieken uw verkoop maximaliseren. Daarenboven bent u pas het makelaarsloon verschuldigd zodra de transactie succesvol werd afgerond. Wij garanderen u een snelle verkoop tegen de beste prijs voor uw pand.
Het makelaarsloon – Het makelaarsloon wordt pas betaalbaar nadat we een koper vonden voor uw eigendom en een bindende verkoopovereenkomst werd getekend. Het makelaarsloon is een percentage op de effectieve verkoopprijs. Het ereloon voor deze bemiddeling bij verkoop bedraagt 3% (excl. BTW) op de verkoopprijs. Attesten – Wanneer u een eigendom verkoopt, bent u verplicht verschillende attesten voor te leggen aan de kandidaat-koper. Zo is er het energieprestatiecertificaat of het EPC, een keuringsattest van de elektrische installatie, attesten van de syndicus voor appartementen in mede-eigendom, ... Quares kan de aanlevering van deze attesten voor u verzorgen.
U moet alle ruimten zeker niet herinrichten voor uw pand in de verkoop gaat. Toch kan een lik verf vaak het verschil maken. Aangename geuren maken uw pand nog gezelliger. Daarnaast zijn orde en netheid cruciaal bij een bezoek. Spullen die u na uw verhuis niet meer nodig hebt, kan u beter nu al verwijderen. Less is more! Quares kan u hierin praktisch begeleiden.
Alle bezoeken worden begeleid door een Quares vastgoedmakelaar. Wanneer wij beschikken over de sleutel en/of de code van uw eigendom, is uw aanwezigheid niet vereist. Een koper zal bovendien meer ontspannen zijn wanneer u als verkoper niet aanwezig bent. Onze makelaar kan dan met de kandidaat-koper een open gesprek voeren, wat de verkoop alleen maar kan bevorderen.
HET VERLOOP VAN UW SAMENWERKING MET QUARES
Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.