Hoe maak je je huis verkoopklaar?

Tijdens de Corona crisis moeten heel wat verkopers hun verkoopplannen on-hold zetten. Door de huidige maatregelen zijn niet-essentiƫle verplaatsingen namelijk verboden. Quares geeft je in tussentijd enkele tips om ervoor te zorgen dat je je woning verkoopklaar maakt, om na de crisis een snelle verkoop te realiseren aan een zo hoog mogelijke prijs.

Calendar icon18 april 2020

Profiteer van de stormloop van potentiële kopers

Op dit moment zijn er heel wat kopers die staan te popelen om een nieuwe woning aan te kopen, maar geen bezichtiging kunnen doen. Hierdoor zal er na de quarantaine een stormloop zijn van kandidaat-kopers. Als verkoper kan je hier dus maar best op inspelen door ervoor te zorgen dat je pand verkoopklaar is van zodra de maatregelen opgeheven worden. Zit je momenteel thuis en heb je tijd te over? Maak dan nuttig gebruik van deze tijd en bereid je pand alvast voor!

 

De eerste indruk is belangrijk

Wanneer potentiële kopers je pand voor het eerst binnenstappen is de eerste indruk uiterst belangrijk. Ingrijpende renovatiewerken zijn hiervoor doorgaans niet nodig, maar zorg er wel voor dat kleine oneffenheden weggewerkt zijn. Een kapotte lamp, een ontbrekende armatuur, oneffenheden in het schilderwerk, een onafgewerkte plint, ... Hierbij gaat het vaak om details waar u als eigenaar intussen aan gewend bent geraakt, maar die een koper onmiddellijk opvallen. Met relatief weinig middelen werk je zowel deze mankementen weg, alsook de twijfels bij de kandidaat-koper!

 

Vermijd persoonlijke spullen

De belangrijkste taak voor de verkoper is ervoor te zorgen dat je de koper het gevoel geeft dat hij zich thuis zou kunnen voelen in je pand. Dit doe je natuurlijk door alles gezellig in te richten en ervoor te zorgen dat je woning opgeruimd is. Maak van deze periode gebruik om de vloeren, ramen, plafonds en sanitair even onder handen te nemen. Een fris geurtje tijdens een plaatsbezoek doet ook wonderen.

Daarnaast verwijder je best zoveel mogelijk persoonlijke spullen. De koper moet zichtzelf namelijk in het pand zien wonen. Persoonlijke spullen van de verkoper zal het inlevingsvermogen van de koper bemoeilijken.

 

Geniet van de zon

De tuin is vaak de laatste plaats die kopers zullen bekijken tijdens de rondleiding. Het is de perfecte plaats om nog even na te praten en de kopers een goed gevoel te geven. Niet alleen de eerste, maar ook de laatste indruk is immers van cruciaal belang. Maak dus van de heropening van tuincentra gebruik om je tuin/terras aan te pakken. Verzorg je gazon, fris minder mooie plaatsen op met een plantje, laat geen rommel rondslingeren in de tuin en geniet vooral van het goede weer!

 

Laat uw woning alvast schatten op afstand

In de strijd tegen de verspreiding van het Corona virus blijven ook onze makelaars in hun kot. U kan echter nog steeds bij ons terecht voor een gratis schatting en persoonlijk advies om uw pand verkoopklaar te maken.

Vraag via onderstaande knop of telefonisch via +32 294 50 57 uw gratis schatting aan en we bekijken samen welke digitale tools we kunnen inzetten om uw pand bv. via videocall te bezichtigen voor een waardebepaling.

Gratis schatting
Overzicht