Je huis verkoopklaar maken voor de zomer van 2022

Het voorbije jaar hebben heel wat kopers hun aankoop uitgesteld. Nu het leven terug normaliseert, merken we een enorme toestroom van kandidaat-kopers op de vastgoedmarkt. Denk je eraan jouw woning te verkopen? Dan kan dit wel eens het juiste moment zijn!

Calendar icon01 mei 2022

Hoe maak je je woning verkoopklaar?

 

Wij geven je 5 tips om je huis of appartement verkoopklaar te maken, met als doel een snelle verkoop te realiseren aan een zo hoog mogelijke prijs:

1 - Profiteer van de stormloop van potentiële kopers.

Op dit moment zijn er heel wat kopers die staan te popelen om een nieuwe woning aan te kopen. Als verkoper kan je dus maar best gebruik maken van deze stormloop, door ervoor te zorgen dat je huis of appartement verkoopklaar is. Een opgeruimde, proper afgewerkte woning zal meer in de smaak vallen en dus ook sneller verkopen.

2 - De eerste indruk is belangrijk.

Wanneer potentiële kopers je woning voor het eerst binnenstappen, is de eerste indruk uiterst belangrijk. Zorg er daarom voor dat kleine oneffenheden weggewerkt zijn. Een kapotte lamp, een ontbrekende armatuur, oneffenheden in het schilderwerk, een onafgewerkte plint. Hierbij gaat het vaak om details waar je als eigenaar intussen aan gewend bent geraakt, maar die een koper onmiddellijk opvallen. Met relatief weinig middelen werk je zowel deze mankementen weg, alsook de twijfels bij de kandidaat-koper.

3 - Vermijd persoonlijke spullen.

De belangrijkste taak voor de verkoper is ervoor te zorgen dat je de koper het gevoel geeft dat hij zich thuis zou kunnen voelen in je pand. Dit doe je door alles gezellig in te richten en ervoor te zorgen dat je woning opgeruimd is. Neem de vloeren, ramen, plafonds en sanitair even onder handen en geef alles een extra schrobbeurt. Een fris geurtje tijdens een plaatsbezoek doet ook wonderen.

Daarnaast verwijder je best zoveel mogelijk persoonlijke spullen. De koper moet zichzelf namelijk in het pand zien wonen. Persoonlijke spullen van de verkoper zal het inlevingsvermogen van de koper bemoeilijken.

4 - Geniet van de zon.

De tuin is vaak de laatste plaats die kopers zullen bekijken tijdens de rondleiding. Het is de perfecte plaats om nog even na te praten en de kopers een goed gevoel te geven.  Speel hier dus op in en profiteer van het goede weer om tuin/terras aan te pakken. Verzorg je gazon, fris minder mooie plaatsen op met een plantje, laat geen rommel rondslingeren in de tuin, en geniet vooral van de zon!

5 - Vraag een vrijblijvende schatting aan.

Bij deverkoop van vastgoed is de prijs een cruciaal aspect. Het is van uiterst belang dat je aan een juiste prijs adverteert om zo het maximale uit je woning te halen. Vraag daarom bij Quares een gratis schatting aan en informeer naar de beste verkoopstrategie voor jouw eigendom.

 

Gratis schatting

Contacteer medewerker

CĂ©line
Hellemans

Real Estate Consultant

Location icon Antwerpen
celine.hellemans@quares.be
Overzicht