Quares Vastgoed | Blog_Detail
Quares Blog
6% btw op sloop en heropbouw wordt eindelijk permanent vanaf juli 2025

Er is goed nieuws voor iedereen die bouwt, koopt of investeert: vanaf 1 juli 2025 wordt het btw-tarief van 6% op sloop en heropbouw veralgemeend en permanent gemaakt.
Tot nu toe was dit gunsttarief slechts tijdelijk van toepassing op projecten waarvoor de omgevingsvergunning vóór juli 2023 werd ingediend, en uitsluitend voor bouwheren. Dankzij het recente paasakkoord van de federale regering komt daar nu definitief verandering in.
Voor zowel kopers als ontwikkelaars betekent dit meer duidelijkheid, rechtszekerheid en financiële ademruimte.
De lente is op komst! Hét moment om je woning te verkopen!

De lente komt eraan en dat betekent: frisse lucht, bloemen in bloei, en de perfecte kans om je woning te verkopen! De lente brengt niet alleen de zon terug, maar ook een golf van nieuwe woningzoekers. Bij Quares weten we als geen ander waarom de lente hét seizoen is om je huis op de markt te zetten.
Woningzoektocht 2024: essentiële tips voor het vinden van uw ideale woning

Bent u op zoek naar uw droomwoning, maar weet u niet waar te beginnen? De Belgische vastgoedmarkt kende in de eerste helft van 2024 een aantal opvallende trends, waaronder stabiele prijzen en een groeiend aandeel jonge kopers. Ontdek onze essentiële tips die u helpen bij het maken van een weloverwogen keuze en het vinden van de perfecte woning. Van het bepalen van uw budget tot het onderhandelen van de beste prijs, wij begeleiden u stap voor stap door het hele proces. Ziet u de bomen door het bos niet meer? Maak vrijblijvend een persoonlijke afspraak of bekijk ons uitgebreide vastgoedaanbod via immo.quares.be. Lees verder en start uw zoektocht naar uw ideale thuis vandaag nog!
Slim investeren in vastgoed via uw pensioenplan

Traditioneel gezien bouwen we pensioen op voor rustige, zorgeloze dagen na onze werkjaren. Maar wat als uw pensioenplan nu al voor u aan het werk kan gaan? Een slimme investering in vastgoed kan niet alleen uw huidige vermogen versterken, maar ook uw toekomst veilig kunnen stellen. Ontdek hoe u uw pensioenplan kunt inzetten als een krachtig middel voor vastgoedinvesteringen.
5 TIPS om de prijs van uw energieverslindend huis te laten stijgen.

De invoering van de renovatieplicht in Vlaanderen heeft een opvallende verschuiving veroorzaakt in de vastgoedmarkt. Energieverslindende huizen ervaren een neerwaartse druk op hun verkoopprijzen, terwijl energiezuinige woningen blijven floreren. Volgens recent onderzoek, heeft het energielabel een aanzienlijke invloed gekregen op de prijsbepaling van huizen in de regio.
Hoe zullen we in de toekomst nog betaalbaar kunnen wonen?

In de media heeft u het wellicht al opgemerkt: huren is het afgelopen jaar opnieuw aanzienlijk duurder geworden. De gevolgen zijn vooral in kleinere steden, zoals Sint-Niklaas, pijnlijk merkbaar. De gemiddelde huurprijzen in Vlaanderen zijn gestegen met bijna 5 procent, met Brussel als koploper als de duurste stad in België.
Nieuwe regels voor wie de huur van een woning als beroepskost wil ingeven

Huurders met een zelfstandige zaak die de huur van hun woning als beroepskost willen ingeven in de belastingaangifte, houden vanaf volgend jaar best rekening met strengere regels en een bijkomende informatieplicht. Met deze maatregelen wil de fiscus namelijk de aangifte van de huurinkomsten door de verhuurder correcter laten verlopen. Ook voor de huurder zelf is een correcte ingave belangrijk.
Nieuwbouw verkopen met BTW, zo werkt het

De aankoop van een nieuwbouwwoning is vaak een slim idee. Zo ben je er niet alleen zeker van dat je kan intrekken in een degelijk afgewerkte en energiezuinige woning, je hoeft je ook niet meteen zorgen te maken over toekomstige renovatieprojecten. Bovendien kan het een prima investering zijn, zeker nu je bij verkoop binnen de 2 jaar de reeds betaalde BTW kunt doorrekenen aan de koper.
Je woning verhuren: zo pak je het aan!

Het verhuren van je huis of appartement kan jou een mooi extra inkomen opleveren, zeker als de woning structureel in orde is en zich bevindt in een populaire regio of buurt. Maar kun je zomaar beslissen om een “Te Huur”-bordje aan je gevel op te hangen? Toch niet, er komt wel wat bij kijken. Zo ben je als verhuurder wettelijk verplicht om een reeks documenten, attesten en keuringsbewijzen voor te leggen aan je toekomstige huurder. Daarnaast moet ook het huurcontract correct opgemaakt worden én moet de woning aan een aantal kwaliteitseisen voldoen. Een overzicht.
Lagere registratiebelasting voor wie een woning ingrijpend renoveert: dit zijn de voorwaarden

Goed nieuws voor wie bij de aankoop van een enige eigen woning in Vlaanderen graag de handen uit de mouwen steekt: wie een huis met een slechte energiescore binnen de 5 jaar na het verlijden van de authentieke akte energiezuinig kan maken, geniet van een lager tarief in de registratiebelasting. Kleine domper op de feestvreugde: je krijgt de korting niet zomaar cadeau, er hangen best wel strenge voorwaarden aan vast.
Safety first: rookmelder nu ook verplicht in technische ruimte

Vorig jaar stierven 76 Belgen aan de gevolgen van een woningbrand: een hallucinant hoog cijfer. Nochtans had het aantal slachtoffers een pak lager kunnen liggen door het plaatsen van een rookmelder. Om de brandveiligheid in woningen te verhogen heeft de Vlaamse Overheid onlangs beslist om vanaf 2023 ook een rookmelder te verplichten in de technische ruimtes van huizen en appartementsgebouwen.
Hoe verbeter je de EPC score van je woning

In eerdere blogs werden reeds de belangrijkste wijzigingen van het energieprestatiecertificaat (EPC) besproken, alsook de renovatieplicht bij de aankoop van woningen met energielabel E of F vanaf 2023. Mocht u deze nog niet gelezen hebben, aarzel dan zeker niet om dit door te nemen.
Rentesubsidie vervangt renteloos renovatiekrediet

Een nieuw jaar brengt ook weer een aantal veranderingen, daar is ook de vastgoedwereld geen uitzondering op. Premies voor zonnepanelen en thuisbatterijen wijzigen, en de onroerende voorheffing bij energiezuinige nieuwbouw wordt dit jaar hervormd. Vanaf 1 januari werd ook het renteloos renovatiekrediet vervangen door een rentesubsidie. De basis van deze subsidie? Hoe ingrijpender de renovatie, hoe groter de korting. Wij zetten de belangrijkste voorwaarden voor u op een rijtje.
Manieren om je huis te verwarmen

De inval van Rusland in Oekraïne sedert begin dit jaar is helaas veelbesproken en dagelijks nieuws. De financiële impact en gevolgen hiervan zijn voor iedereen vergaand. We krijgen onder meer af te rekenen met enorme prijsstijgingen van grondstoffen, voedingsmiddelen en energie. Vooral de torenhoge energieprijzen baart elke inwoner zorgen. Sinds begin 2022 zijn de gas- en elektriciteitsprijzen op de Europese groothandelsmarkten zelfs verdrie- of zelf verviervoudigd. Velen van ons vragen zich af waar de prijzen zullen eindigen.
Het nieuwe asbestattest bij de verkoop van een woning

De regelgeving omtrent asbest is een reeds veel besproken onderwerp. Meer en meer wordt het een belangrijk aandachtspunt bij de aan- en verkoop van een onroerend goed. Onlangs is hieromtrent nieuwe regelgeving verschenen die ingaat op 23 november 2022.
Verplichting om uw woning energiezuiniger te maken

De huidige ontzettend dure energieprijzen enerzijds en de onlangs opgelegde verplichtingen voor renovatie van bepaalde woningen en appartementen zorgen ervoor dat de energiezuinigheid hiervan een veel besproken onderwerp is. De steeds duurder wordende energieprijzen hebben als gevolg dat we spaarzamer moeten omgaan met energie.
Nieuwbouw kopen: de voordelen op een rij

Bent u op zoek naar een nieuwe woning? Dan zal u vooraf ongetwijfeld even stilstaan bij de keuze tussen het kopen van een nieuwbouwwoning of een reeds bestaande woning. De meningen hierover zijn echter sterk verdeeld. Hieronder een aantal van de voornaamste voordelen die u kunnen helpen of overtuigen om een nieuwbouwwoning in overweging te nemen.
Woning verkopen: hiermee verhoog je de waarde

Vanzelfsprekend wil iedereen die zijn of haar woning wenst te verkopen graag een zo hoog mogelijke prijs. Een aantal van ons zouden alles in het werken stellen om dit te realiseren terwijl anderen enkel een aantal kleine aanpassingen willen doen en liever zo snel mogelijk verkopen. Een paar eenvoudige opwaarderingen kunnen al snel een behoorlijke invloed hebben op de prijs. Wens je graag een aantal nuttige tips en tricks voor het verhogen van de waarde? Lees dan zeker onderstaande suggesties.
6 architecturale parels in België

Dat België alleen maar bestaat uit “Ugly Belgian Houses”? Think Again. Er zijn wel degelijk (verborgen) architecturale parels te vinden: van kantoorgebouwen, monumenten tot burgerwoningen u komt ze allemaal tegen in ons land. Op dag van de architectuur zetten wij graag enkele gebouwen in de kijker:
Deze 5 podcasts vind je "vastgoed"

Podcasts zijn tegenwoordig razend populair. De makers vertellen een verhaal op een creatieve manier. De luisteraars hebben de vrijheid om podcasts te beluisteren wanneer ze maar willen, bijvoorbeeld tijdens een autorit of een wandeling in de stad. Je kan over elk onderwerp tegenwoordig een podcast vinden. Ook in de vastgoedsector zijn er enkele interessante podcasts te vinden die we even in de verf willen zetten ter gelegenheid van “Dag van de Podcast”:
De stijgende rente: een woning kopen of beter uitstellen?

De woningmarkt is al enkele jaren onderhevig aan een uitzonderlijke periode. Sinds 2020 is de markt verstoord geraakt en enigszins oververhit met dank aan de hele COVID-19 situatie. Stillaan begint de vastgoedsector zich terug te stabiliseren, maar krijgt het net zoals alle andere sectoren te kampen met de invloed van hoge inflatie, torenhoge energieprijzen en een stijgende rente. Dit alles heeft natuurlijk een financiële impact op de inkomens. Omwille hiervan rijzen er bij veel mensen twijfels of het nu wel de geschikte moment is om opzoek te gaan naar hun ideale woning. Gaandeweg hierover meer informatie en een aantal aandachtspunten die de afweging kunnen vereenvoudigen.
Wat met jouw woning na een scheiding? Dit moet je weten.

Een scheiding is een vaak zware en emotionele periode in het leven waarbij allerhande zaken komen kijken of geregeld moeten worden. Denk onder andere bijvoorbeeld aan de kwestie voor de regeling van de gezinswoning. Het is een moeilijkheid waarmee veel (ex-)koppels worstelen en waar een aantal opties mogelijk zijn. De verschillende keuzes worden hieronder toegelicht.
Woning verkopen: deze documenten heb je nodig

De knoop is doorgehakt. U gaat uw woning verkopen. Maar kan u zomaar aan de slag gaan met uw woning te koop aan te bieden?
Het Vlaams Energie- en Klimaatplan 2021-2030: wat betekent dit?

Eind 2019 keurde de Vlaamse Regering het Vlaamse Energie- en Klimaatplan 2021-2030 goed. Echter is de afgelopen weken het thema Energie en Klimaat een terug veel besproken onderwerp. Dit onder andere naar aanleiding van de extra maatregelen bovenop het Vlaams Energie- en Klimaatplan 2021-2030. Eén van de extra maatregelen betreft de zogenaamde renovatieverplichting waarover gaandeweg de belangrijkste regelgeving.
Hoeveel is mijn huis waard?

De zoektocht naar een nieuwe woning begint steeds met het in kaart brengen van het beschikbare budget. Een belangrijk deel daarvan is de waardebepaling van uw huidige woning. In dit artikel geven we een blik achter de schermen: Hoe berekent een Quares-makelaar de waarde van uw woning?
Een woning renoveren of bouwen, wat is de beste keuze?

De zoektocht naar het kopen van een nieuwe woning is meestal een aangename, maar grote financiële stap in ons leven waarmee velen van ons slechts een aantal keer of zelfs eenmalig mee in aanraking komen. Het zoeken betekent ongetwijfeld ook het analyseren en afwegen van ieders wensen of criteria met complexe keuzes en vele vragen. Denk bijvoorbeeld maar aan het type van woning. Gaat de voorkeur uit naar een gesloten bebouwing of een vrijstaande woning of toch liever een appartement?
Een tweede dilemma waarmee u mogelijks te maken krijgt, gaat over de keuze tussen het renoveren van een bestaande woning of kiezen voor iets gloednieuws. Beiden hebben namelijk elk hun eigen voor- en nadelen.
Je huis verkoopklaar maken voor de zomer van 2022

Het voorbije jaar hebben heel wat kopers hun aankoop uitgesteld. Nu het leven terug normaliseert, merken we een enorme toestroom van kandidaat-kopers op de vastgoedmarkt. Denk je eraan jouw woning te verkopen? Dan kan dit wel eens het juiste moment zijn!
Groenblauwpeil: wat is de invloed op de waarde van een woning?

De gevolgen van de klimaatverandering worden alsmaar belangrijker en beter tastbaar. Ook bij het bouwen of renoveren van een woning en de aanleg van een tuin dient men hiermee rekening te houden (bijvoorbeeld: het verdorren van gras of groenten in de moestuin). Om na te gaan wat er onder andere kan verbeterd worden, werd recent het groenblauwpeil voorgesteld aan het grote publiek. Ondertussen is de website groenblauwpeil.be veel bezocht en werd de bijhorende berekeningsmodule voor meer dan 30.000 woningen en tuinen gebruikt.
Een Quares (werk)dag van stagiaire Caro

Caro startte enkele weken geleden haar stage bij Quares in het kantoor te Sint-Niklaas. Ze gaat 12 weken mee aan de slag met onze makelaars en kan zo de vastgoedwereld helemaal ontdekken. Ben je nieuwsgierig naar wat een stagiaire bij Quares zoal doet? Caro neemt je mee in één van haar werkdagen binnen Quares in het Waasland.
Een woning geërfd, wat nu?

Velen van ons komen vroeg of laat wel eens in aanraking met het erfrecht. Het is een belangrijke en tevens complexe materie die we moeten naleven na het overlijden van een familielid. Het erfrecht is een wetgeving die regelmatig aangepast wordt. De laatste veranderingen dateren van 1 juli 2021. Gaandeweg dit artikel overlopen we de voornaamste zaken over dit topic.
Een Quares (werk)dag van stagiaire Mariana

Enkele weken geleden ging de stage van Mariana bij Quares in het kantoor te Mechelen van start. Ze gaat 8 weken mee op pad met onze makelaars en ontdekt alle facetten van de vastgoedwereld. Ben je benieuwd naar wat een stagiaire bij Quares zoal doet? Mariana neemt je mee in één van haar werkdagen binnen Quares.
Wanneer is een bod bindend bij de aankoop van een woning?

Bij de verkoop van een woning komt heel wat kijken. De wettelijk verplichte documenten voor verkoop moeten worden opgevraagd bij de bevoegde instanties, er moeten kwalitatieve foto’s genomen worden en er moeten verscheidene keuringen gebeuren. Wanneer uw eigendom dan online verschijnt en de eerste geïnteresseerden hebben hun bod uitgebracht, valt er een gewicht van uw schouders. Maar is een bod bindend van zodra u het aanvaard heeft? Kan een koper zich achteraf nog terugtrekken?
Een Quares (werk)dag van stagiaire Britt

Sinds begin februari loopt Britt stage bij Quares in het kantoor te Antwerpen. De komende 8 weken gaat ze dus mee op pad met onze makelaars en ontdekt ze de zeer gevarieerde job als makelaar. Ben je benieuwd wat een stagiaire bij Quares zoal doet? Britt vertelt hoe haar dag er uit ziet.
Hoe kan ik energie besparen in mijn huis?

De energieprijzen zijn én blijven een hot-topic. Er gaat geen dag voorbij zonder dat u een artikel leest in de media. Het brengt bij velen heel wat discussies en ongerustheid met zich mee. Daarnaast heeft het verplichte thuiswerk omwille van de coronacrisis een negatieve invloed op ons energieverbruik. De steeds duurder wordende energieprijzen zorgen ervoor dat we spaarzamer moeten zijn in huis om onze facturen onder controle te houden.
Antwerpen: de belangrijkste bezienswaardigheden

Eén van de doorslaggevende factoren bij de keuze voor de aankoop van een woning is locatie. De buurt leren kennen is dan ook erg van belang. In Antwerpen valt altijd wel wat te beleven, het is dan ook niet verassend dat het inwoners aantal in Antwerpen over de jaren heen stijgt en er een enorme diversiteit aanwezig is. Aangezien er zoveel te beleven is, is het niet altijd even makkelijk om zelf de stad te leren kennen.
Kopen of huren: wat is de beste keuze?

Het overgrote deel van de Belgen beschikt over een eigen woning. Anderen dromen ervan om een woning te huren. Er is echter geen sluitend antwoord op de vraag wat de beste keuze is: “kopen of huren?” Het is en blijft een persoonlijke keuze die voornamelijk gemaakt wordt op basis van de persoonlijke situatie. Gaandeweg dit artikel worden de voor- en nadelen toegelicht, dewelke u kunnen helpen bij het maken van uw keuze.
6 goede redenen om samen te werken met een makelaar bij het verkopen van uw huis

De vastgoedsector is een wereld in volle evolutie. Steeds meer en meer hoor je over vastgoed in het nieuws en de sector groeit jaarlijks. Dit blijkt uit een persbericht van het Beroepsinstituut Vastgoedmakelaars (BIV) “Record: België telt 10.630 erkende vastgoedmakelaars." Waarom zou u vandaag de dag nog voor een makelaar kiezen? Deze vraag zou u zich misschien wel eens kunnen afvragen. Sommigen zien de meerwaarde van vastgoedmakelaar wel degelijk in, anderen zijn hier meer twijfelachtig over en durven dit in vraag stellen. Gaandeweg hieronder een aantal van de voornaamste voordelen of redenen om de tussenkomst van een makelaar te overwegen.
Vastgoed in 2022: dit zijn de veranderingen

Een nieuw jaar, een nieuw begin én een heleboel aanpassingen die ingaan vanaf 1 januari 2022. Wanneer je het komende jaar een aankoop of verkoop doet zijn er een aantal dingen waarmee je moet rekening houden.
Verkoopklaar voor het nieuwe jaar

Het nieuwe jaar begint naar goede gewoonte met allerlei goede voornemens. Veel kandidaat-kopers beslissen dan ook om het nieuwe jaar aan te vatten met de start van hun lang verwachte zoektocht naar een nieuwe woning. Als verkoper kan je maar best inspelen op deze trend. Quares geeft je enkele tips om er in tussentijd voor te zorgen dat je je woning verkoopklaar maakt. Zo heb je bij de start van het nieuwe jaar een streepje voor op andere woningen die te koop staan en vergroot je je kansen op een snelle verkoop aan een zo hoog mogelijke prijs!
Besparen op je schenkbelasting? Gebruik de Salamitechniek

De Vlaming staat gekend om zijn baksteen in de maag. Een logisch gevolg daarvan is dat we vaak vastgoed op oudere leeftijd schenken aan kinderen en/of kleinkinderen. Door het vastgoed in stukjes te schenken kan er enorm bespaard worden op vlak van deze zogenaamde schenkbelasting.
Wijziging van het EPC-attest vanaf 2022

Met de steeds duurder wordende energieprijzen en de strengere klimaatmaatregelen is het EPC-attest (ook wel het energieprestatiecertificaat) tegenwoordig voor vele mensen één van de, zo niet het belangrijkste, attest bij een verkoop- of verhuurdossier. Veel kandidaat-kopers hechten een grote waarde aan een goede energiescore. We merken op dat een (minder) goede score wel eens een doorslaggevende factor of afknapper kan zijn bij de keuze van een toekomstige woning of appartement.
verkoop je best voor of na Nieuwjaar?

We komen stilaan dichter bij de eindejaarsperiode. De jaarwisseling is vaak een belangrijk moment waarbij wetgevingen en allerhande andere zaken kunnen veranderen, ook onder andere in de vastgoedsector. Dit jaar staat een wijziging inzake de registratierechten op het programma dat een invloed zal hebben op het kopen en verkopen van vastgoed.
Mag een verhuurder een huurder weigeren?

Nu het topic rond discriminatie op de verhuurmarkt terug hot is, bekijken wij graag in detail op welke criteria een verhuurder zijn huurders mag screenen. Mag je als verhuurder een huurder weigeren als deze een te laag inkomen heeft? Verhuur je een kleine studio liever niet aan een gezin met 5 kinderen? Hierbij een overzicht van wat wel en niet kan.
Verlaagde 6% BTW-tarief voor afbraak en heropbouw

De oude regeling voor een verlaagd BTW-tarief van 6% bij afbraak en heropbouw wordt vanaf 1 januari 2021 tot 31 december 2022 uitgebreid naar heel België. Voorheen was er reeds een regeling van kracht voor 32 stedelijke gebieden. In die centrumsteden kan dan ook van beide regelingen gebruik worden gemaakt tijdens de looptijd van de nieuwe maatregel.
Invloed van Covid19 op de vastgoedprijzen

Sinds de opmars van het COVID-19 virus lijken de vastgoedprijzen wilde sprongen te maken. De vraag naar vastgoed blijft hoog, er wordt ver boven vraagprijs verkocht en de snelheid waaraan verkocht wordt is ongezien. Kloppen al deze stellingen wel en zo ja, hoe zijn ze te verklaren?
Heeft de coronacrisis invloed op de waarde van mijn woning?

De impact van de coronacrisis op de vastgoedprijzen valt vooralsnog moeilijk in te schatten. Op korte termijn zien we de prijzen echter niet zomaar zakken. We kennen in ons land immers nog steeds een grotere vraag dan aanbod op de huizenmarkt.
De verkopen liggen voorlopig wel even stil, aangezien er op dit moment geen huisbezoeken mogelijk zijn. Verwacht wordt dat er na afloop van de maatregelen wel een inhaalbeweging zal plaatsvinden, zoals dat ook bij vorige crises het geval was.
Is het slim om nu vastgoed te kopen?

Waar beursaandelen ten gevolge van de coronacrisis elkaar zakten, blijkt vastgoed kopen nog maar eens een veilige investering. Bovendien maken lage intrestvoeten bij de bank en eventuele huuropbrengsten het aankopen van vastgoed extra rendabel.
Hoe maak je je huis verkoopklaar?

Tijdens de Corona crisis moeten heel wat verkopers hun verkoopplannen on-hold zetten. Door de huidige maatregelen zijn niet-essentiële verplaatsingen namelijk verboden. Quares geeft je in tussentijd enkele tips om ervoor te zorgen dat je je woning verkoopklaar maakt, om na de crisis een snelle verkoop te realiseren aan een zo hoog mogelijke prijs.
Finalist 'Vastgoedondernemer van het jaar'

Quares werd geselecteerd als 1 van de 3 finalisten voor de Real Estate Award 'Vastgoedondernemer van het jaar'.
Het nieuwe EPC

Vanaf januari 2019 krijgt het EPC een nieuw jasje. Het EPC blijft verplicht bij het te koop en te huur stellen van woningen, appartementen, ... Wel ziet het EPC er helemaal anders uit en bevat het nieuwe informatie. Het EPC is een stuk visueler, de woning krijgt een label en de aanbevelingen zijn een pak concreter.
Aktes via MyMinfin

Voortaan kan elke burger alle aktes waarin hij betrokken partij is en die opgenomen zijn in de hypotheekregisters via het portaal ‘MyMinfin’ raadplegen en downloaden. Zo is het mogelijk om via deze weg je aankoopakte(s) te consulteren, schenkingsaktes van onroerend goed, leningsaktes etc.
Het grootste vastgoedaanbod in het Waasland voortaan onder één dak!

Alle panden in het Waasland zijn verdwenen… en vind je voortaan terug op één overzichtelijke en gebruiksvriendelijke immosite!
Heb jij een leuk huis of appartement gezien, maar kan je het plots niet meer vinden op de gekende vastgoedsites? Dat zou best kunnen, want samen met andere Waaslandse makelaars hebben we de krachten gebundeld en staan we vanaf 1 december 2018 exclusief op IMMOSCOOP. Hier vind je dan ook het meest volledige en nieuwste aanbod van panden in jouw regio.
Vous ne payez pas votre loyer : que se passe-t-il ?

Les propriétaires sont souvent confrontés à un locataire qui ne paie pas ou pas régulièrement. C'est très ennuyeux, surtout si vous comptez sur vos revenus locatifs pour payer vos autres factures. Quels sont les recours du propriétaire en présence d'un mauvais payeur ?
Groen wonen in de stad: zó doe je dat!

De bewoonbare oppervlakte wordt er in ons land niet groter op. Zeker in de stad delen we de woonruimte met almaar meer mensen. Een evolutie die zich de komende jaren onverbiddelijk zal voortzetten. Tegen 2030 wonen wereldwijd maar liefst zes op de tien mensen in een metropool. Stadswonen biedt dan ook heel wat voordelen, al is het gebrek aan groen een vaak aangestipt nadeel. Maar 2014 zou 2014 niet zijn, mochten daar geen eigentijdse oplossingen voor bestaan. Ontdek hier waarom groen wonen in de stad ook voor jou een optie is.
Cohousing: waarom woonruimte delen aan populariteit wint

Cohousing is in ons land aan een steile opmars bezig. Een logisch gevolg van de almaar schaarser wordende woonruimte en de stijgende behoefte aan sociaal contact buiten de gezinscocon. Bij cohousing staat het gemeenschapsdenken centraal, zonder de nood aan individueel wooncomfort uit het oog te verliezen. Ontdek hier alle voordelen van dit eigentijdse woonconcept!
Tijdloos wonen: drie inspirerende tips voor wie houdt van blijvers!

Als je investeert in de aankoop van een woning, doe je dat meestal met het oog op de lange termijn. En dan wil je natuurlijk niet dat je huis er over tien jaar ouderwets of gedateerd uitziet. Daarom opteer je het best voor een tijdloze woning die ook in 2030 nog hedendaags oogt. Tijdloze woningen behouden hun waarde en bieden dus niet alleen esthetische maar ook financiële voordelen. Ontdek hier enkele mogelijkheden voor tijdloos wonen!
In een loft wonen: dit zijn de vier onmiskenbare voordelen!

Niets zo hip en trendy als in een loft wonen. Het fenomeen ontstond eind jaren 60 in Amerika en heeft sindsdien alleen maar aan populariteit gewonnen. Terwijl deze woonvorm vroeger vooral gelinkt werd aan studenten en kunstenaars met weinig geld, zijn lofts vandaag een teken van prestige en zelfbewustzijn. Van schrijvers tot architecten en advocaten, ze zijn allemaal fan. Ontdek hier waarom in een loft wonen misschien ook wel iets voor jou is!
Vastgoed verhuren: welke informatie mag je vragen aan een kandidaat-huurder?

Bij het verhuren van een woning, appartement of ander vastgoed wilt u natuurlijk zoveel mogelijk informatie over de kandidaat-huurder(s) inwinnen. Tegelijk is het belangrijk dat de privacywetgeving gerespecteerd wordt. U hebt als verhuurder heel wat gegevens nodig, maar niet alle persoonsinformatie is relevant voor het huurcontract. Hierbij een overzicht van de gegevens en documenten die u wel en niet mag opvragen bij het verhuren van vastgoed.
Een tweede woning kopen: dit zijn de voor- en nadelen

Een tweede woning kopen is een droom die velen koesteren. Het is een slimme investering, die een hele waaier aan voordelen biedt. Zeg nu zelf: een eigen stekje in de volle natuur of aan de kust, wie kan daar nee tegen zeggen? Naast de vele voordelen zijn er echter ook enkele nadelen verbonden aan de aankoop van een tweede woning. Hier alvast een handig overzicht.
Comment reconnaître un agent immobilier professionnel ?

Acheter une maison n'est pas un acte anodin. Ce n'est pas seulement un investissement majeur : il faut aussi éviter les surprises désagréables. Pour ne rien laisser au hasard, vous avez tout intérêt à faire appel à un agent immobilier professionnel. Il vous conseillera, vous guidera dans les méandres d'une législation complexe, et vous aidera à trouver la maison de vos rêves. Mais attention, on rencontre aussi des agents immobiliers aux intentions douteuses. À quoi reconnaît-on un agent immobilier professionnel ?
Uw betrouwbare partner op de Antwerpse vastgoedmarkt

Het is tegenwoordig niet altijd gemakkelijk een lijn in de vastgoedprijzen te zien. Zo ook in Antwerpen. Volgens sommige zal de Antwerpse vastgoed dalen, terwijl anderen spreken over een stijging. Maar 1 ding is zeker, Antwerpen is een stad die leeft en waar graag geleefd wordt.
Alleen gaan wonen: enkele tips

Afgestudeerd, een job en nu nog een eigen stekje. Je wil binnenkort alleen gaan wonen, maar weet niet goed hoe je het moet aanpakken? Om zonder zorgen te verhuizen moet je je toch een beetje voorbereiden. Bij alleen wonen komt namelijk heel wat kijken! In dit artikel zetten we de voornaamste zaken even op een rij.
De woningconcentratie of woningdichtheid

Het is algemeen geweten dat grote steden een hoge bevolkingsdichtheid kennen en dat de woningconcentratie of woningdichtheid er hoog is. Maar wat is de woningdichtheid nu eigenlijk en staat een hoge woningdichtheid in se gelijk aan een slechte woonkwaliteit?
Woningbehoefte: wonen in de toekomst

Dat de woningmarkt, de woonbehoefte en het woonbeleid in de toekomst zullen veranderen, is geen geheim. Tegen 2050 zullen we met minstens 7 miljoen mensen zijn in Vlaanderen, dat zijn er 1 miljoen meer dan nu. Deze mensen willen, net als jij en ik, aangenaam, ruim en comfortabel wonen. Het is dus noodzakelijk om in de toekomst zuiniger, kleiner en bewuster te leven. De twee vragen die we ons hierbij stellen zijn: hoe en waar gaan we wonen in de toekomst?
De voordelen van een studentenkamer in de stad

Eindelijk een studie gekozen, is het tijd voor de volgende stap: een geschikte studentenkamer. Je hebt vast al enkele voorwaarden in je hoofd: niet te ver van je hogeschool of unief, een gezamenlijke keuken, propere douches… Twijfel je daarnaast nog tussen een studentenkamer aan de rand van de stad of in de binnenstad? We zettende voordelen van een studentenkamer in de stad voor je op een rij!
De voordelen van een huurkoop woning

Banken worden steeds strenger in het uitkeren van een lening, zeker als het gaat om een hypothecaire lening. De kans bestaat er dus dat je met je huidig inkomen niet in aanmerking komt voor een lening. Zonder lening wordt het natuurlijk moeilijk om een woning te kopen, maar toch wil je graag je eigen huis… . Met de kredietvorm “huurkoop” ruim je het probleem van de baan. Een huurkoop woning biedt namelijk het beste van twee werelden: huren en kopen.
Real Estate Award "Best Mentor"

CIB Vlaanderen reikte dit weekend in het Congres- en Erfgoedcentrum Lamot in Mechelen voor de zevende keer de Real Estate Awards uit. Met deze 'vastgoedoscars' bekroont de beroepsvereniging van de vastgoedsector het werk en de inzet die worden geleverd binnen de vastgoedsector. Quares won op de Real Estate Awards de Best Mentor Award. Deze prijs gaat naar de werkgever die personen optimaal en succesvol voorbereid op een carrière in de vastgoedsector en die er alles aan doet om goede medewerkers te hebben en te houden.
Je woning tijdelijk verhuren: wat zijn de voordelen?

Vous allez voyager pendant quelques mois ou devez vous rendre à l'étranger pendant quelques mois pour travailler. C'est bien, mais que faites-vous de votre maison à vendre ? Pouvez-vous louer temporairement votre maison ? Et quelles sont les exigences légales ? Un aperçu...