Verkoopklaar voor het nieuwe jaar!

Tijdens de eindejaarsperiode zetten heel wat verkopers hun verkoopplannen on-hold. Ze gaan er van uit dat kandidaat-kopers hun zoektocht uitstellen tot na de feestdagen. Quares geeft je enkele tips om er in tussentijd voor te zorgen dat je je woning verkoopklaar maakt. Zo heb je bij de start van het nieuwe jaar een streepje voor op andere woningen die te koop staan en vergroot je je kansen op een snelle verkoop aan een zo hoog mogelijke prijs!

Calendar icon16 december 2020

Profiteer van de stormloop van potentiële kopers

Op dit moment zijn er heel wat kopers die staan te popelen om een nieuwe woning aan te kopen, maar geen bezichtiging kunnen doen zoals ze dat gewend zijn of ze wachten tot na de feestdagen. Hierdoor zal er bij de start van het nieuwe jaar, en in grotere orde bij versoepeling van de maatregelen, een stormloop zijn van kandidaat-kopers. Als verkoper kan je hier dus maar best op inspelen door ervoor te zorgen dat je pand nu al verkoopklaar is.

 

De eerste indruk is belangrijk

Wanneer potentiële kopers je pand voor het eerst binnenstappen is de eerste indruk uiterst belangrijk. Ingrijpende renovatiewerken zijn hiervoor doorgaans niet nodig, maar zorg er wel voor dat kleine oneffenheden weggewerkt zijn. Een kapotte lamp, een ontbrekende armatuur, oneffenheden in het schilderwerk, een onafgewerkte plint, ... Hierbij gaat het vaak om details waar u als eigenaar intussen aan gewend bent geraakt, maar die een koper onmiddellijk opvallen. Met relatief weinig middelen werk je zowel deze mankementen weg, alsook de twijfels bij de kandidaat-koper!

 

Vermijd persoonlijke (kerst)spullen

De belangrijkste taak voor de verkoper is ervoor te zorgen dat je de koper het gevoel geeft dat hij zich thuis zou kunnen voelen in je pand. Dit doe je natuurlijk door alles gezellig in te richten en ervoor te zorgen dat je woning opgeruimd is. Maak van deze periode gebruik om de vloeren, ramen, plafonds en sanitair even onder handen te nemen. Een fris geurtje tijdens een plaatsbezoek doet ook wonderen.

Daarnaast verwijder je best zoveel mogelijk persoonlijke spullen. De koper moet zichtzelf namelijk in het pand zien wonen. Persoonlijke spullen van de verkoper zal het inlevingsvermogen van de koper bemoeilijken. Als je er voor kiest om je woning na de feestdagen in de markt te zetten, zorg er dan ook voor dat al jouw kerstversiering tegen dan is opgeruimd.

 

Verzorg je tuin, óók in de winter!

De meest gehoorde reden om te wachten met verkopen tot het voorjaar is de omgeving. Omdat alle bomen kaal zijn is de tuin meestal niet op z’n mooiste. Ons advies? Haal hier juist je voordeel uit door kleur toe te voegen in je tuin. Gebruik bv. groenblijvende buitenplanten en zet die tuinset met kleurrijke kussens absoluut wél buiten. Dit zorgt niet alleen voor meer sfeer en een beter inlevingsvermogen van kandidaat-kopers, maar ook dat de kleuren in jouw tuin echt knallen op de foto’s.

 

Laat je woning alvast schatten

Zorg dat je exact weet wat je in handen hebt. Het is van cruciaal belang dat je je woning met de juiste prijs in de markt zet. Professioneel advies hieromtrent komt dan goed van pas. Bij Quares kan je steeds terecht voor een gratis schatting en persoonlijk advies om jouw pand verkoopklaar te maken.

Vraag via onderstaande knop of telefonisch via +32 294 50 57 jouw gratis schatting aan en we komen graag op een veilige manier bij je langs voor een vrijblijvende waardebepaling.

Gratis schatting
Overzicht
Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.