Verkoopklaar voor het nieuwe jaar

Het nieuwe jaar begint naar goede gewoonte met allerlei goede voornemens. Veel kandidaat-kopers beslissen dan ook om het nieuwe jaar aan te vatten met de start van hun lang verwachte zoektocht naar een nieuwe woning. Als verkoper kan je maar best inspelen op deze trend. Quares geeft je enkele tips om er in tussentijd voor te zorgen dat je je woning verkoopklaar maakt. Zo heb je bij de start van het nieuwe jaar een streepje voor op andere woningen die te koop staan en vergroot je je kansen op een snelle verkoop aan een zo hoog mogelijke prijs!

Calendar icon16 december 2021

1 - Profiteer van de stormloop van potentiële kopers

Op dit moment zijn er heel wat kopers die staan te popelen om een nieuwe woning aan te kopen.  Met de start van het nieuwe jaar nemen veel mensen de stap om eindelijk op zoek te gaan naar die nieuwe droomwoning, waardoor er een stormloop van kandidaat-kopers zal zijn op de markt. Als verkoper kan je hier dus maar best op inspelen door ervoor te zorgen dat je pand nu al verkoopklaar is.

2 - De eerste indruk is belangrijk

Wanneer potentiële kopers je pand voor het eerst binnenstappen is de eerste indruk uiterst belangrijk. Ingrijpende renovatiewerken zijn hiervoor doorgaans niet nodig, maar zorg er wel voor dat kleine oneffenheden weggewerkt zijn. Bijvoorbeeld: een kapotte lamp, een ontbrekende armatuur, oneffenheden in het schilderwerk, een onafgewerkte plint, ... Hierbij gaat het vaak om details waar je als eigenaar intussen aan gewend bent geraakt, maar die een koper onmiddellijk opvallen. Met relatief weinig middelen werk je zowel deze mankementen weg, alsook de twijfels bij de kandidaat-koper.

3 - Vermijd persoonlijke (kerst)spullen

De belangrijkste taak voor de verkoper is ervoor te zorgen dat je de koper het gevoel geeft dat hij zich thuis zou kunnen voelen in je pand. Dit doe je natuurlijk door alles gezellig in te richten en ervoor te zorgen dat je woning opgeruimd is. Maak van deze periode gebruik om de vloeren, ramen, plafonds en sanitair even onder handen te nemen. Een fris geurtje tijdens een plaatsbezoek doet ook wonderen.

Daarnaast verwijder je best zoveel mogelijk persoonlijke spullen. De koper moet zichtzelf namelijk in het pand zien wonen. Persoonlijke spullen van de verkoper zal het inlevingsvermogen van de koper bemoeilijken. Als je er voor kiest om je woning na de feestdagen in de markt te zetten, zorg er dan ook voor dat al jouw kerstversiering tegen dan is opgeruimd.

4 - Verzorg je tuin, óók in de winter

De meest gehoorde reden om te wachten met verkopen tot het voorjaar is de omgeving. Omdat alle bomen kaal zijn is de tuin meestal niet op z’n mooiste. Ons advies? Haal hier juist je voordeel uit door kleur toe te voegen in je tuin. Gebruik bijvoorbeeld: groenblijvende buitenplanten en zet die tuinset met kleurrijke kussens absoluut wél buiten. Dit zorgt niet alleen voor meer sfeer en een beter inlevingsvermogen van kandidaat-kopers, maar ook dat de kleuren in jouw tuin echt knallen op de foto’s.

5 - Zorg dat je documenten in orde zijn

Maak een checklist van alle documenten die u klaar moet hebben voor de verkoop van uw woning. En bekijk zeker ook of deze documenten nog relevant zijn. In 2022 verandert naast de wetgeving op registratiebelastingen ook het één en ander op het gebied van EPC. Weet u niet zeker of uw EPC-attest nog volledig in orde is? Meer informatie kan u hier lezen.   

6 - Laat je woning alvast schatten

Zorg dat je exact weet wat je in handen hebt. Het is van cruciaal belang dat je je woning met de juiste prijs in de markt zet. Professioneel advies hieromtrent komt dan goed van pas. Bij Quares kan je steeds terecht voor een gratis schatting en persoonlijk advies om jouw pand verkoopklaar te maken.

Vraag via onderstaande knop of telefonisch via +32 294 50 57 jouw gratis schatting aan en we komen graag op een veilige manier bij je langs voor een vrijblijvende waardebepaling.

Gratis schatting

Contacteer medewerker

Floris
Simoens

Head of Immo Services

floris.simoens@quares.be
Overzicht