Nieuwbouwproject Dams

Uniek woonproject in het historische centrum van de stad Antwerpen

De Dames, van stadspaleis over meisjesschool tot een uniek woonproject. Iedereen in Antwerpen kent ‘De Dames’. Veel jonge dames zullen zich de traditionele meisjesschool herinneren als een strenge maar zeer degelijke opleidingsinstelling. Veel heren zullen zich waarschijnlijk de typische uniformen herinneren waarin de vrouwelijke leerlingen de binnenstad verkenden…

Een geschiedenis die de Van Wellen Group met de ontwikkeling van een prestigieus residentieel project terug alle eer wil aandoen. Zij ontwikkelen hier namelijk het nieuwbouwproject ‘De Dams’, een uniek woonconcept in het historische centrum van de stad met een eigen private toegang tot de Meir en waarbij historische gebouwen in hun glorie worden hersteld. Dit alles in combinatie met een moderne hedendaagse architectuur, een gemeenschappelijke tuin, voorzien op (milieuvriendelijke)stadsmobiliteit, groendaken, energiezuinige appartementen, bring me boxen, ondergrondse parkeerplaatsen en bergingen... De historische godshuizen zullen gerenoveerd worden en omgevormd worden tot een unieke private woning met eigen tuin.

Pand Broetgans (Blok A)

TE KOOP: 34 APPARTEMENTEN + KANTOORRUIMTE (GLKVL)

Op deze site, naast het centraal gelegen Hotel Du Bois, op de hoek van de Lange Nieuwstraat en de Cellebroederstraat, worden 34 nieuwbouwappartementen gerealiseerd. Er worden 5 verdiepingen gebouwd met op het gelijkvloers een kantoorruimte. De appartementen hebben oppervlakten tussen 59m² en 125m² en prijzen tussen € 188.500 en € 368.500.

Meer info

Cour d’Honneur (Blok B)

TE KOOP: 22 APPARTEMENTEN

Dit gebouw aan de Cellebroedersstraat is genoemd naar de Cour d’Honneur van het paleis van Versailles. De 22 luxueuze appartementen hebben zicht op de prachtige groene binnentuin en stralen dezelfde grandeur uit als heet centraal gelegen Hotel du Bois. Dee oppervlakten variëren tussen 68m² en 239m² met prijzen tussen € 223.500 en € 1.353.000.

Meer info

Cellebroeders (Blok C)

TE KOOP: 14 APPARTEMENTEN

In het voormalige klooster van de cellebroeders of alexianen, die zich in de 13de eeuw ontfermeden over pestlijders, komen appartementen. De huidige gevel (daterend van de 19de eeuw) blijft behouden. Het gebouw zal in totaal 14 appartementen omvatten met oppervlakten tussen 63m² en 98m². De prijzen van deze nieuwbouwappartementen situeren zich tussen € 188.500 en € 333.500.

Meer info

Gaanderij (Blok D)

TE KOOP: 17 APPARTEMENTEN

Deze oude gaanderij met zicht op de binnentuin wordt geïntegreerd in het nieuwe woonproject ‘Dams’. Hier komen 17 appartementen met oppervlakten tussen 70m² en 94m², en op het gelijkvloers een kantoorrruimte. De prijzen situeren zicht tussen € 218.500 en € 313.500.

Meer info

Vleugel Bogaert (Blok E)

TE KOOP: 9 APPARTEMENTEN

Oorspronkelijk werd deze vleugel geannexeerd in 1925. De school ‘ruilde’ haar klaslokalen aan de Meir, waar de jeugd te veel in aanraking kwam met de ‘harde’ buitenwereld, in voor dit veel rustigere complex in de tuin. Nu worden hier 9 mooie appartementen gerealiseerd. De oppervlakten van de units starten vanaf 59m² en gaan tot 124m². Prijzen vanaf € 188.500 tot € 368.500.

Meer info

Sint-Barbara Godshuis (Blok F)

TE KOOP: PRIVEWONING MET TUIN

Gebouwd in de zestiende eeuw als godshuisjes voor acht weduwen, die Sint-Barbara als patrones vereerden. Later kreeg de tuin ook een kapelletje, dat mee geïntegreerd wordt in het huidige eigendom. In 1951 werd het godshuis, dat toen nog bestond uit drie panden, verkocht aan de Dames van het Christelijk Onderwijs die het inrichtten als kantoor. Vandaag is het Sint-Barbara Godshuis, net als de tuin en het naoorlogse gerestaureerde kappelletje, beschermd erfgoed. De privéwoning zal een woonoppervlakte van 326m² hebben en 4 slaapkamers. 

Meer info

Hendrick van Balen Huys (Blok G)

TE KOOP: 11 APPARTEMENTEN

Dit gebouw wordt genoemd naar de bekende Antwerpse schilder Hendrik van Balen (1575 – 1632). Hij kocht het pand in 1605, enkele maanden voor zijn huwelijk met de Antwerpse Margriete Briers, en richtte er zijn atelier in. Onder anderen leerlingen Gerard Seghers, Antoon Van Dyck en Frans Snyders kwamen er over de vloer. De appartementen hier variëren tussen de 81m² en 148m². Prijzen starten vanaf € 218.500.

Meer info