Woning verkopen: deze documenten heb je nodig

De knoop is doorgehakt. U gaat uw woning verkopen. Maar kan u zomaar aan de slag gaan met uw woning te koop aan te bieden?

Calendar icon26 augustus 2022

Bij de verkoop van je huis, appartement, opbrengsteneigendom of grond komt heel wat administratie kijken. Er zijn immers heel wat belangrijke verkoopdocumenten en attesten die je moet kunnen voorleggen aan een potentiële koper vooraleer de verkoop gerealiseerd kan worden. Bovendien moet je er voor zorgen dat alle documenten voor verkoop up-to-date zijn. 

Documenten die je alvast kan aanvragen of klaarmaken bij de verkoop van je woning:

  1. Eigendomstitel
  2. EnergiePrestatieCertificaat , het zogenaamde EPC-attest
  3. Attest Elektrische Keuring 
  4. Postinterventiedossier
  5. Attest stookolietank
  6. Stedenbouwkundig uittreksel
  7. OVAM Bodemattest
  8. Kadastrale legger + plan
  9. (in geval van een verkoop in een mede-eigendom) Inlichtingen syndicus 
  10. Professionele foto’s

 

In 2022 zijn er door de overheid weer een heleboel veranderingen doorgevoerd op gebied van vastgoed, zoals: het vernieuwd EPC-attest bij de verkoop van een woning, verplichting van het asbestattest vanaf 2022, aanpassingen van de registratierechten in Vlaanderen enzovoort… Wij sommen ze in deze blog verder voor u op, zodat u niet over het hoofd ziet bij de verkoop of aankoop van een woning. 

Wilt u graag hulp bij het in orde brengen van deze rompslomp aan documenten? 
Heeft u nog vragen over de verkoop van uw appartement of huis? 

Wij kunnen ervoor zorgen dat uw woning professioneel op de markt zonder kopzorgen over de nodige attesten. Bekijk zeker even hoe wij de verkoop aanpakken.  Heeft u nog verder vragen?  Vraag via onderstaande knop of telefonisch via +32 3 294 50 57 jouw gratis advies aan. 
 

Gratis schatting
Overzicht