Enlarge icon
Enlarge icon
Enlarge icon
Enlarge icon
Enlarge icon
Enlarge icon
Enlarge icon
Enlarge icon
Enlarge icon
Enlarge icon
Enlarge icon
Enlarge icon

The Factory

Location iconWaalsekaai 61, 2000 Antwerpen

Verkoop gestart

Price iconVanaf 980.000
Quote icon

Wonen op het échte Antwerpse Zuid.

LIGGING

Door de vele bars, restaurants en cafés staat deze wijk bekend als één van de hipste buurten van Antwerpen. Het aanbod voor de cultuurliefhebber is ongeëvenaard met het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (MUKHA) en het Fotomuseum in de nabije omgeving. Ook het nieuwe gerechtsgebouw, het Zuiderpershuis, de Sint-Michiel en Sint-Petruskerk en de modernistische Sint-Walburgiskerk bevinden zich in deze wijk. De vele grote statige herenhuizen en sierlijke Art-nouveauwoningen zorgen voor een sfeer die je nergens anders in Antwerpen kan ervaren.

De heraanleg van de Gedempte Zuiderdokken gaat gepaard met de komst van twee ondergrondse parkings: parking Kooldok en Steendok. Samen zullen zij ongeveer 2.000 auto’s, én zo’n 300 fietsen, onderdak kunnen bieden. Op deze manier kan er plaats worden gemaakt voor de aanleg van een prachtig groen overgoten en rustgevend park, zonder een gebrek aan parking te veroorzaken.

Verder worden ook de verkeersstromen beperkt door onder andere de heraanleg van de omliggende straten: Van Der Sweepstraat, Namenstraat en Verviersstraat. Er wordt eenrichtingsverkeer voorzien met brede voetpaden en fietspaden, die omringd zullen worden door de nieuwe bomen van het aangrenzende park.

EEN ICONISCH GEBOUW

Wonen in The Factory is wonen op het échte Antwerpse Zuid, aan de iconische Gedempte Zuiderdokken met hun rijkelijk gevulde geschiedenis en mooie pakhuizen. Een prachtig gebouw dat in 1902 ontworpen werd door Frans Seroen en vandaag, met oog voor hedendaagse luxe, hertekend werd door Conix RDBM Architects.

De appartementen krijgen een certificaat BEN mee en zo wordt de geschiedenis van het gebouw gecombineerd met een duurzame toekomst. Men kan zo op de eerste en tweede verdieping telkens 2 ruime, lichte appartementen realiseren. Op de derde verdieping komt als bekroning een ruim dakappartement. Onder het gebouw worden, in de bestaande kelder, ruime autostaanplaatsen en voldoende fietsstaanplaatsen voorzien. Voor de koper geeft dit als voordeel dat er gedurende 5 jaar geen onroerende voorheffing betaald moet worden. 

LUXE AFWERKING

Voor de binneninrichting van de woning wordt een mooi budget voorzien. De koper richt, vertrekkend vanuit een kwalitatief hoogstaand basispakket, zijn eigen appartement volledig in naar eigen smaak en voorkeur. Zo wordt uw appartement het verlengde van uw persoonlijkheid en is het elke dag opnieuw zalig thuiskomen in een woning die aan al uw wensen voldoet. Wij voorzien hierbij een uitgebreide kopersbegeleiding. 

Units

Locatie
Verdieping
NaamTypeOpp.Verd.Slpk.TuinTerrasPrijsStatusPlan

Buurt

Neighborhood icon Het Zuid

Het Zuid is uniek in Antwerpen en misschien ook ver daarbuiten. De Quares-thuishaven bevindt zich hier in de Museumstraat. Restaurants, bars, terrasjes, musea, kunstgalerijen, prachtige herenwoningen en een absolute toparchitectuur vormen hier één harmonieus geheel. Het open karakter dankzij de brede straten en het toekomstige park aan de gedempte Zuiderdokken zullen de kwaliteit van deze buurt nog meer verhogen.

Ontdek meer over deze buurt

Afspraak maken

Antwerpen

Museumstraat 50
B - 2000 Antwerpen

Openingsuren

Maandag
09u00 – 12u30 en 13u30 – 18u00
Dinsdag
09u00 – 12u30 en 13u30 – 18u00
Woensdag
09u00 – 12u30 en 13u30 – 18u00
Donderdag
09u00 – 12u30 en 13u30 – 18u00
Vrijdag
09u00 – 12u30 en 13u30 – 18u00
Zaterdag
Enkel op afspraak

Contacteer ons

Vul dit formulier in en we nemen contact met je op.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.